De laatste loodjes van ‘n heel ander jaar; Squadra zien we volgend jaar niet in Eredivisie – WTJ 1704

 

DONDERDAG – Over 2020 kunnen we al bijna net zo kort zijn als het aantal wedstrijden: het was ‘m gewoon niet. We hebben wel geleerd hoe belangrijk het thuisfront kan zijn, maar dat bij iedereen wel eens een moment ontstond waarop de muren op hem/haar afkwamen; tja dat is heel verklaarbaar. Put hoop uit lichtpuntjes, die in 2021 ongetwijfeld talrijker zijn dan in het bijna afgelopen 2020. Ik ben wel benieuwd hoe we over twintig jaar op zo’n coronajaar terugkijken trouwens.

Einde aan tijdperk

Het laatste nieuws viel vandaag binnen van Squadra-teammanager Robin den Oudsten. Er komt een einde aan het tijdperk met Squadra in de Eredivisie. Hieronder doet hij uit de doeken waarom.

Squadra start niet in de Eredivisie Triathlon 2021. De Eredivisie Triathlon is de hoogste klasse in de Nederlandse triathlon in teamcompetitieverband. Het Eindhovense Squadra team heeft vanaf het begin van de Eredivisie Triathlon in 2012 aan iedere wedstrijd deelgenomen en won daarbij in 2015, 2017, 2018 en 2019 de Eredivisie landstitel.

Squadra is een zelfstandig commercieel team bestaande uit atleten die zich richten op internationale wedstrijden. Naast de individuele doelen van de atleten was de Eredivisie het jaarlijkse teamdoel waar gezamenlijk op het hoogste niveau in Nederland werd gestreden om de landstitel.

Helaas is 2020 voor een aantal partners van Squadra een economisch zwaar jaar geweest. Hierdoor is Squadra niet meer in staat om op dezelfde voet verder te gaan en hebben ze met pijn in het hart moeten besluiten om in 2021 niet meer deel te nemen aan de Eredivisie Triathlon.

Vanaf nu zal Squadra alleen nog een selecte groep atleten begeleiden op internationaal niveau. Om deze selecte groep vanaf 2021 optimaal te kunnen ondersteunen richt Squadra zich samen met hun trouwe partner Dolphin volledig op de organisatie van de High Tech Triathlon Eindhoven.

Deze wedstrijd vindt plaats op 5 september op het terrein van de High Tech Campus in Eindhoven. Daarmee zal Squadra toch zijn steentje bijdragen aan de Teamcompetities Triathlon, want bij de High Tech Triathlon zal de team-relay de finalewedstrijd van de 1e divisie zijn. Squadra Triathlon Naast het triathlon team begeleidt Squadra bedrijventeams en individuele werknemers naar een triathlon met Squadra Road2tri, organiseren we evenementen voor jong en oud met Squadra Events.

Het team van 2020

Het team bestond afgelopen jaar uit Marco van der Stel, Youri Keulen, Lars van der Knaap, Tim van Hemel, Jonathan Wayaffe, Tom van Capellen, Bart Cooymans, Neal van Vaerenbergh, Finn Timmermans, Devi Wolthuizen, Mika Vekemans, Oskar de Schynkel, Lucas van Deynze en Renze Postma. Vijf Nederlanders, acht Belgen en 1 Arubaan.

Met wie Squadra internationaal verder gaat, wordt de komende tijd ongetwijfeld duidelijk. Voor de Teamcompetitie is het wel een aderlating natuurlijk al zullen ongetwijfeld een aantal atleten nog een transfer ondergaan naar een ander Eredivisie-team.

Zo, dit waren de laatste lettertjes voor Trikipedia in 2020. De laptop kan nog niet dicht, want ondergetekende heeft nog piketdienst voor de jaarwisseling. Ik wens jullie mede namens Ruud allemaal een fijne jaarwisseling. Hou het rustig, dan heb ik dat ook…..

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.