Els Visser ; een verloren seizoen, plannen maken en boekrelease

Zo aan het einde van het jaar is het tijd om het jaar  te beschouwen, vandaag in gesprek met Els Visser in Salzburg, de Europese zetel van het Red Bull team, waar ze deel van uit maakt.

“Een verloren seizoen, maar aan de andere kant heb ik veel kunnen trainen en stappen gezet. Achteraf waren de 9 maanden die ik in Australië verbleef toch wel te lang. Ik heb familie en vrienden erg gemist, maar als ik terugdenk had ik het ook niet anders willen doen. Ik kon daar blijven trainen onder goede omstandigheden, met de groep of alleen. Daarnaast had ik veel tijd om te schrijven”.

Een mooi voorzetje, waar we vervolgens op door gaan, immers op 8 januari is de release van haar boek “Geen zee te hoog”.

“Eigenlijk had ik me, na het afronden van mijn studie,  voorgenomen in 2020 even niet meer te schrijven. Toch liep het anders. Vorig jaar ben ik door verschillende uitgeverijen benaderd om mijn verhaal op papier te zetten en in december vorig jaar heb ik besloten dit samen met Meulenhoff te gaan doen. Ik hoop anderen te inspireren en motiveren met dit boek en ben dan ook zeer nieuwsgierig wat men van dit boek vindt. Ik heb het grotendeels in Australië geschreven en het boek was ook al bijna af toen ik terugkeerde naar Nederland. Nu heb ik het voornemen om in 2021 geen grote projecten naast triathlon op te pakken, maar wie weet wat er komend jaar weer op mijn pad komt”.

Het verhaal van de schipbreuk van Els, beschreven in haar boek, is inmiddels algemeen bekend en maakt op veel mensen diepe indruk. Zo heel af en toe herbeleeft Els haar hachelijke avontuur opnieuw, zoals onlangs in de podcast “Held in eigen verhaal”.

“Begin december had ik dit gesprek met Iris, iemand die onwijs goed kan interviewen. Ik kon aan haar merken dat ze zich helemaal inleefde en ze stelde hele mooie vragen. Daardoor werd ik teruggeworpen in de tijd en voelde het alsof ik weer in het water lag. Ik vind het niet erg als dat gebeurt, het blijft tenslotte heel bijzonder dat ik mijn verhaal kan vertellen, onder andere in mijn boek”.

“Het uitkomen van het boek gaat anders dan gepland, immer alle boekenwinkels zijn gesloten. Het zal van de online verkoop moeten komen. Ik ben super benieuwd wat mensen van mijn boek gaan vinden!!! Zo spannend!  Ik hoop erg dat ik mensen kan inspireren en wat extra kracht kan geven in de uitdagingen die zij aan zullen gaan!”

“Geen zee te hoog” is nu al te bestellen. Els voegt er nog aan toe; Heb je nog geen exemplaar besteld en wil je een gesigneerde versie? Stuur mij dan uiterlijk vrijdag 1 januari een DM of email op management@elsvisser.com.

Wat betreft het nieuwe seizoen heeft Els voor de eerste maanden twijfels over doorgaan van races : “Eigenlijk verwacht ik de eerste maanden weinig of geen grote races. Natuurlijk blijf ik doortrainen, maar met relatieve lage intensiteit. Ik ga niet naar Australië, dat is momenteel onmogelijk. Waarschijnlijk zal ik heen en weer peddelen tussen Nederland en Oostenrijk, maar natuurlijk zal ik zorgen dat ik er 100% klaar voor ben als een race wel door gaat. Echt plannen van een seizoen is op dit moment niet mogelijk. Het geeft me wel de gelegenheid de noodzakelijke kontakten met mijn huidige en mogelijk nieuwe sponsoren te onderhouden. Heel bewust kies ik er voor om “mijn eigen brand” duidelijk in de markt te zetten, iets wat heel veel tijd kost, maar ook zo heel noodzakelijk is voor een proftriatleet in mijn optiek”.

Één afspraak staat wel met rood omcirkeld in de agenda; 9 januari is Els één van de topatleten die Maarten van der Weijden zal vergezellen in zijn ThuisTriathlon.
“Maarten en ik kregen contact met elkaar en ik ben eens op de koffie geweest bij hem. Toen bekend werd dat hij zijn ThuisTriathlon ging doen, was het voor mij logisch dat ik mee ging doen. Immers ik deed onderzoek naar kanker. We moeten samen nog even afstemmen op welk onderdeel ik Maarten zal begeleiden”.

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.