De beelden van de tweede internationale zege van Barbara de Koning in Zuid-Afrika; Nederlandse triatleten stijgen in World Ranking – WTJ 2800

DINSDAG – De 2800e aflevering is een feestelijke in die zin dat een trotse Barbara de Koning ons de foto’s deelde van al weer haar tweede internationale zege dit seizoen. Eerst de Africa Triathlon Cup Maselspoort en drie weken later de Africa Triathlon Cup Mandela Bay. Zuid-Afrika is haar gunstig gezind. Natuurlijk kennen deze continentale wedstrijden nog niet de allersterkste wedstrijden, maar dat Barbara in een flow/de winning mood zit, moge duidelijk zijn. We zijn dan ook erg benieuwd waar ze straks staat in de World Cups c.q. World Triathlon Championship Series. 21 lentes jong, barstensvol talent.

De Afrikaanse races hebben onze triatletes goed gedaan. Barbara de Koning is 13 plaatsen gestegen en staat nu op een 59e plaats. De vierde plaats van Rachel Klamer heeft haar ook weer elf plekken winst opgeleverd in de World Ranking. Rachel staat nu 56e. Atleten met Olympische aspiraties doen er altijd goed aan in de top 55 van de wereld te vertoeven. Rani Skrabanja stijgt 18 plaatsen en staat nu 121e van de wereld. Marit van den Berg boekt 25 plaatsen winst naar een 179e plaats. En ook de wedstrijd van Eva Cornelisse in Melilla resulterend in een 18e plaats was nuttig: Eva gaat 24 plaatsen omhoog naar een 305e plek. Beste Nederlandse blijft Maya Kingma, stabiel op een achtste positie. Bij de mannen klimt Richard Murray vier plekken naar een 52e positie.

Terug naar Barbara en de beelden

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.