Joe Skipper doet niet mee aan WK Hawaii: prijskaartje te hoog – WTJ 2541

WOENSDAG – Het mogen dan pro-atleten zijn, ook die moeten wel op de centjes letten. Neem Joe Skipper, de Britse Europees kampioen van een paar jaar terug in Almere. Hij laat weten waarschijnlijk niet af te reizen naar de eilandengroep in de Pacific. Na de geblesseerde Jan Frodeno verdwijnt een tweede toptriatleet van het toneel. Dit jaar was hij nog de zeer gerespecteerde stand-in voor Alistair Brownlee op het sub-7 uur project met Kristian Blummenfelt.

Skipper laat via zijn socials weten er wellicht niet bij te zijn. ,,Ik keek uit naar een wedstrijd tegen de beste tegenstanders en mijn trainingen verliepen voorspoedig. Maar na problemen met vlucht en verblijf kijk ik er anders tegen aan.” Skipper boekte een hotel, maar de hoteleigenares cancelde zijn verblijf om vervolgens even later contact te zoeken en de kamer aan te bieden tegen de drievoudige prijs. ,,Al met al gaat de trip me meer dan 10.000 pond kosten met eerst een trainingsaanloop op Maui en vervolgens mijn verblijf en de wedstrijd op Kona. Dat is meer dan ik me kan permitteren, dus ik denk dat ik dit jaar oversla.”

Het is de vraag of niet meer pro’s, maar zeker ook agegroupers af gaan hangen. De post van Joe Skipper lokt veel reacties uit. Vooral steunbetuigingen. Ironman krijgt er van langs als het gaat om de prijzen, die de pan uit rijzen. Maar ook het feit dat er 2,5 keer zoveel deelnemers naar Hawaii komen (vanwege de twee coronajaren staan er veel meer triatleten op de wachtlijst om nu eindelijk aan de bak te mogen) en het aantal accommodaties op Big Island niet meegroeit, baart zorgen. We kennen triatleten, die nog altijd geen hotel, appartement of RB&B hebben kunnen vinden. Horeca en hoteleigenaren op Hawaii zijn langs de andere kant blij eindelijk weer gasten te mogen ontvangen, maar doen dat dus wel tegen torenhoge prijzen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd. En zeker voer voor discussie.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.