Wouter Dijkshoorn wint XTerra Ameland, Hugo Jan Bosscher derde; Romy Spoelder snelste vrouw – WTJ 2558

ZATERDAG – En dit zijn de winnaars van de XTerra Netherlands op Ameland. Direct na de finish worden ze geïnterviewd. Althans de drie beste Nederlanders, want na Wouter Dijkshoorn kwam eerst de Belg Tim van Daele over de finish, waarna Hugo-Jan Bosscher en Koen de Leeuw volgden.

Op een vijfde plaats verraste Jeffrey Camphens, teamgenoot van de winnaar. Daarna volgde de tweede Belg Geoffrey Vandenbrouck en routinier Joost Christiaans klasseerde zich als zevende. Op acht stond nog zo’n ervaren crossman Ferdinand Oldeman, waarna de Duitser Robin Schussler en Matijs Jansen uit Zwolle de top tien vol maakten.

Snelste vrouw op de lange afstand was Romy Spoelder. Zij versloeg Trudy Veenstra.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.