Komen de eerste Hawaii slots voor Nederlandse pro’s vrijdag in Israel tot stand? Menno, Milan en Tristan wegen hun kansen

Drie weken op Mallorca , één week thuis en vandaag aangekomen in Israel. Menno Koolhaas, Tristan Olij en Milan Brons maken zich op voor Ironman Israel deze vrijdag. Wij spraken het drietal op de dag van aankomst aldaar, eerder deze week.

Menno Koolhaas:
Voorbereidingen voor mij waren optimaal, na de overwinning in Cascais ging ik vol goede moed het laatste trainingsblok in. Samen met Tristan, Milan, Mitch en Jorik ben ik 3 weken op Mallorca geweest en hebben wij allemaal een vlekkeloze trainingstage gehad. Ik denk ook dat ik in betere vorm verkeer dan voor mijn eerste hele in Frankfurt. Maar dat moet de praktijk vrijdag eerst maar uitwijzen. De week thuis, voordat we vertrokken naar Israël was wel even doorkomen met koude temperaturen en flink wat regen ook. Maar alle trainingen die ik gedaan had was met kwaliteit en dat gingen ook goed. Dus dat geeft ook vertrouwen naar de race toe. Vanmiddag zijn we aangekomen in Tiberias en hebben we nog een aantal dagen voor de race. Verkennen, briefing, inchecken en dan gas geven op vrijdag.

Mijn verwachtingen qua eindresultaat zijn sterk afhankelijk van hoe ik het fietsen doorkom. Met zwemmen kan ik met de eersten mee en met lopen hoop ik ook mee te kunnen met de snelste atleten. Het belangrijkste voor mij is dat ik dan met de eersten van de fiets afkom of in ieder geval met niet teveel achterstand. Als ik dan de loopvorm die ik in de trainingen heb kan laten zien, kan er een heel mooi resultaat uitkomen. Natuurlijk ga je altijd voor het hoogst haalbare maar in Ironman-wedstrijden komen er veel factoren bij kijken die roet in het eten kunnen gooien. Het is voor mij vooral belangrijk dat ik mij kan verbeteren te opzichte van Frankfurt. Want dit is de tweede race en die ga ik met iets meer wijsheden in. We gaan er wat moois van maken!!

Milan Brons:
Voor mij de vierde hele van dit jaar, dus lang seizoen dit jaar, dat ik hopelijk komende vrijdag goed kan afsluiten. Zoals je weet ging het looponderdeel bij de voorgaande drie hele triathlons niet erg goed. Het grootste doel voor mij is komende vrijdag beter te lopen dat dat ik afgelopen drie wedstrijd heb gedaan. Ik hoop dat ik na het zwemmen er van voren goed bij zit en mee kan gaan met de grote namen en er voor zorgen dat ik zo lang mogelijk voorin mee kan zitten , Vervolgens is het zaak voor mij mijn eigen plan te trekken met het lopen en hopen dat de aanpassingen die ik heb gedaan op het voedingsonderdeel gaan werken komende vrijdag. Het zal geen makkelijke race gaan worden vrijdag; het fietsen zal heel snel zijn, verwacht ik. En het lopen zal een van de zwaarste marathons worden die ik ooit heb gedaan, vrees ik. Er zitten veel hoogtemeters in, ik verwacht geen hele snelle tijd op de marathon. Maar dat is relatief, ik hoop er een hele mooie ace van te maken.

Photo: TWO 26

 

Tristan Olij:
Ik heb dit jaar mijn eerste hele gedaan in Almere en verwacht niet dat ik nu een stap beter ben als toen. Ik hoop eigenlijk een soortgelijke wedstrijd neer te zetten als in Almere. Met zwemmen en fietsen zo veel mogelijk van voren en daarna een goede marathon neer zetten. Top 10 plek zou fantastisch zijn in dit veld.

Photo: TWO 26

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.