Op weg naar WK Ironman in Nice: de startende pro’s en het dagboek van Mitch Wismans

ZONDAG – We leven in een rollercoaster van wedstrijden momenteel. Het WK IM 70.3 en het WK Powerman net achter de rug of we moeten ons al weer opmaken voor het WK Ironman. Da’s vroeg? zal de leek zeggen. En inderdaad: normaliter zitten we in oktober. Dan is het ook, maar ditmaal uitsluitend voor de vrouwen. De mannen werken op 10 september in Nice hun WK af, de vrouwen ‘gewoon’ op Hawaii.

In Nice zien we het volgende pro-veld bijeen. Na 2014 was er geen Nederlandse pro meer bij de mannen, dat gaat nu met de deelname van Niek Heldoorn veranderen.


Daarnaast staan zo’n 3000 triatleten aan de start voor het WK agegroupers. Onder hen bevinden zich 26 Nederlanders. Een van hen is Mitch Wismans, zeer ambitieuze triatleet uit Doornenburg, oosten van ons land.

We vroegen Mitch of hij een soort dagboekje bij wil houden in de aanloop, tijdens en na zijn debuut op het WK Ironman. Hier de aflevering, die op de zondag slaat:

Als klein jongetje kijkend naar de video’s van Frodeno en Lange die wereldkampioen worden op KONA. Ooit zou ik er ook staan. Nu alleen (helaas) in de stad Nice, Frankrijk.

Een week voor de grote dag. De zenuwen en de spanningen beginnen nu toch wel echt te komen. Koffer wordt langzamerhand ingepakt en het bank hangen is ook begonnen ;). Vandaag lekker een dagje naar Amersfoort geweest om mijn neefjes aan te moedigen bij hun eerste triathlon. Super trots op ze!
Ook nog even in de middag 15km gelopen. Heb de afgelopen weken veel getraind op het zwemmen en lopen. Bij het lopen gaat meestal bij mij het kaarsje uit (tijdens de halve en hele marathon). Dit wil ik in Nice voorkomen.

Ben ook een beetje aan het bekijken hoe het fiets parcours eruit ziet in Nice. En als ik het zo bekijk ligt het parcours mij goed. Ben heel erg benieuwd wat er mogelijk is tegen een enorm sterk agegroup veld. Aankomende woensdag middag vertrek ik naar het zuiden van Frankrijk.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.