Op weg naar het WK in Nice: dagboeknotities van Mitch Wismans (2)

MAANDAG – We tellen af naar het misschien wel belangrijkste triathlonweekend van het jaar. Het EK Challenge Almere zaterdag 9 september en het WK Ironman Nice op zondag 10 september. Het zal ons benieuwen of Petr Vabrousek opnieuw aan allebei mee doet…..

Wie zeker mee doet aan de Franse Riviera is de 19-jarige Mitch Wismans, als een van de jongste deelnemers. Hij houdt korte dagboeknotities bij voor Trikipedia. Vandaag, maandag 4 september:

Het is raceweek. De week van de waarheid. Nog meer zenuwen en tegelijkertijd nog meer zin om te racen.

In de ochtend lekker gezwommen. Iedereen wenste mij succes. Het is echt fantastisch om te zien dat iedereen zo met je meeleeft. Als jongentje van 19 jaar op zo’n enorm groot WK.
Vandaag voor het eerst getraind met een suit zonder mouwtjes. Want het ziet er naar uit dat het een non-wetsuit swim wordt helaas. Maar daar zetten we ons ook snel overheen hoor. It’s all in the game.

In de middag nog lekker een stukje gefietst. De laatste uurtjes zijn in gegaan hier in Nederland. De fiets is helemaal in orde, ze kan de koffer in.

Morgen de laatste dag kalm aan trainen in Nederland, daarna verruilen we warm Doornenburg voor een al even warm Nice.

Greets, Mitch

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.