Update IRONMAN Maastricht; Rob Frambach-het evenement gaat door!

Veel vragen rondom IRONMAN Maastricht bereikten ons, niet alleen Corona maar ook de wateroverlast in het zuiden van Nederland was voor veel atleten de aanleiding voor deze vragen.

Het evenement in Maastricht gaat door, zo meldde de organisatie vandaag in een mail aan de atleten. Zonder publiek,  bij de start-, wissel en finishlocatie. Alle deelnemers ontvingen vandaag een mail met de up to date info.

Wij vroegen Rob Frambach naar de stand van zaken:

“Ons evenement gaat door en daar zijn we ontzettend blij om. De laatste twee weken waren enorm hectisch en super intensief; de aangepaste Coronaregels voor evenementen en natuurlijk de wateroverlast in Limburg. Om met het laatste te beginnen; ons parcours loopt net langs de getroffen gebieden (Valkenburg en Meersen) maar we kunnen “gewoon” racen. Wij hebben overleg gehad met de provincie, gemeentes en andere instanties en allen zijn er van overtuigd dat het juist een goede zaak is om de wedstrijd door te laten gaan; “Back to normal”. Als organisatie zullen we ook een aantal initiatieven ter ondersteuning van de lokale bevolking steunen”!

“Wat betreft de Coronamaatregelen werden we eerder al onaangenaam verrast met de nieuwe maatregelen voor meerdaagse evenementen. In overleg met juristen en alle betrokken was de conclusie dat wij, met onze wedstrijd, behoren tot een doorstroomevenement. Dit houdt wel in dat we bij de start, wisselzone en finish geen publiek mogen toelaten, maar onze race wel door kan gaan. We zullen deze locaties dan ook met dranghekken met zwart doek afschermen”. 

“Ondanks dat we het graag anders hadden gezien, zijn we dolblij dat ons evenement door kan gaan. Natuurlijk zouden wij graag finishen in het centrum van Maastricht, alle toeschouwers overal vrijuit   toegang hadden verleend en IRONMAN Maastricht hadden gevierd zoals in eerdere tijden. Helaas kan dit jaar nog niet, maar wij zijn  dolblij om onze 2500 atleten gelegenheid te geven hun favoriete sport te kunnen laten beoefenen”.

“We doen er alles aan om onze deelnemers een optimaal IRONMAN Maastricht gevoel te geven onder de huidige omstandigheden; Paul Kaye, Ralf op ’t Broek en Ruud de Haan zullen alle finishers verwelkomen. Onze vrijwilligers staan paraat om alles zo optimaal mogelijk te laten verlopen en wij, als organisatie zijn klaar voor IRONMAN Nederland”.

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.