Triathlon Huizen voor Ian Pennekamp en Ilona Eversdijk; Thomas Cremers terug met winst op sprint – WTJ 1955

ZONDAG – Mooi dat topatleten ook de kleinere triathlons in eigen land niet links laten liggen. De Tri Series Huizen mocht zich derhalve verheugen in de komst van Evert Scheltinga, die ploegmaat Joost Somsen meebracht. Toen Ian Pennekamp vernam dat Evert trek had in een snel kwartje, was hij er als de kippen bij om het tegen de ‘grote man op de lange afstand’ op te nemen. Het werd een mooie strijd, waar de jonkies uiteindelijk bij routinier Evert vandoor gingen. Bij het lopen drong Joost wel aan, maar uiteindelijk was de nationaal beloftenkampioen toch superieur. Twintig seconden na dit grote talent uit Bussum volgde Achterhoeker Joost Somsen. Het Team4Talent-succes werd vier minuten later gecompleteerd door Evert op plaats drie.

Ian was samen met debutant Janne Englebert als snelste uit het water gekomen. Janne is een broer van Roos Englebert, de verrassende nummer tien op het NK in Rotterdam. Jarenlang bleven broer en zus uit Oud Gastel in de zwemsport actief, maar sinds vorig jaar is eerst Roos en nu ook Janne aan triathlon begonnen. Met succes zo blijkt, want in zijn eerste wedstrijd finishte Janne als achtste. Terug naar de top, waar Thomas van Dop buiten het podium viel. De winnaar van de eerste triathlon in Vathorst begin juli eindigde op 7 minuten van Ian als vierde. En de Canadees Thomas Smams, die in Rotterdam de open series won, was nu goed voor plaats vijf. Vervolgens Olaf van den Bergh en Justin Boone en dan dus Janne Englebert. Daan van Leeuwen was als negende snelste master en Kevin van de Dronkelaar maakte de top tien compleet. Maar wat een superrace toch weer van de immer enthousiaste, joviale kerel Ian Pennekamp. Intussen deed moeder Saskia haar best om de Triathlon Huizen weer zo goed mogelijk in beeld te brengen.

Beste vrouw was Ilona Eversdijk, die eerder deze week nog te horen kreeg dat ze mee mag doen aan het WK in Almere. Ze was op alle fronten de betere van Anne Zijderveld, waarmee de voorsprong aan de finish opliep tot vijf minuten. Anne had op haar beurt weer weinig moeite om de Duitse Jana Lehmann voor te blijven. De inwoonster uit Bonn had op Ilona een achterstand van 18 minuten. Vierde werd de Spaans/Roosendaalse Ismael Noguira de Franca van der Velden, tevens snelste master. Tineke van Dort uit Wageningen maakte de top 5 compleet. Op de kwart afstand kwamen Bryan van Rutten en Emma den Besten als ‘besten’ uit de bus. Ook de sprint afstand in Huizen, waar het allemaal weer keurig voor elkaar was, kende bekende winnaars. Thomas Cremers was na heel lange tijd afwezig door ziektes en blessures weer terug in de arena. Nog niet voor de grote wedstrijd wel het sprintje. Hij won bovendien. Beste vrouw op de sprint was Kyra Meulenberg. De sprint bij de rookies werd gewonnen door Walter Hukema en Evi Joosten.

En toen begon Tokyo….

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

2 thoughts on “Triathlon Huizen voor Ian Pennekamp en Ilona Eversdijk; Thomas Cremers terug met winst op sprint – WTJ 1955

  • 26/07/2021 om 21:54
    Permalink

    Ook de sprint afstand in Huizen, waar het allemaal weer keurig voor elkaar was,…..werd Ben Muller die minuten voor lag niet de verkeerde kant opgestuurd?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.