Nog snel even het parcours van Tokyo verkennen. Het kan via deze virtual tour.

 

ZONDAG – Het Olympisch triathlonparcours verkennen is weinigen gegeven. Zelfs de deelnemers kwamen er niet zo maar aan toe, alles gaat immers op uur en tijd in Japan, zeker nu Covid-19 daar nog verre van uitgebannen is. Daarom is het goed dat er een virtual tour gemaakt kan worden. Nog anderhalf uur en dan gaat het los: de zesde Olympische triathlon. 51 mannen openen het bal op het grootste sportfeest op aarde!

Om 23.30 uur begint het spektakel. Een beetje vals plat ligt er wel in het technische, maar ook snelle fietsparcours. Een paar keer 180 graden draaien (de fameuze U-turns) en hier en daar slalommend door de bochten. Kort voor de wisselzone gaat het even omhoog en dat is bij de roosters onder de brug ook het geval. Op de blauwe matten is het uitkijken, bij het minste of geringste regenbuitje zijn ze flink nat en gaan renners snel onderuit. In de wielrennerij werd me al eens de vraag gesteld, waarom er in triathlon toch zoveel met matten gewerkt wordt. Vanuit het zwemmen blootvoets naar de fiets is prettiger op tapijt, zei ik dan. Laten we maar hopen op droge weersomstandigheden op deze vroege maandagmorgen in Japan.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.