Triathlon Leiderdorp (22/8) met o.a. het NK sprint heeft nog enkele startplaatsen

Hoe vreemd ook, met zo weinig wedstrijden in Nederland die door kunnen gaan,  maar in Leiderdorp zijn er nog startplaatsen beschikbaar voor zondag 22 augustus. Tot a.s. zondag kan er nog ingeschreven worden voor de  afstanden; 1/3e, sprint en standaard (OD) afstand. Wellicht denkt men , onder de gegeven omstandigheden, dat deze wedstrijd al volledig “uitverkocht” is, maar er zijn nog startmogelijkheden!

Triathlon Leiderdorp stond in 1992 voor het eerst op de kalender, maar is nu 2 keer niet door gegaan. Vorig jaar door Corona. In 2014 door werkzaamheden op het parcours. Dat was aanleiding om een nieuwe locatie te zoeken. Met deze locatie bij De Baanderij kon ook de wens voor een  verkeersvrij parcours in vervulling gaan.

Het zwemmen is in de rivier met de naam De Zijl, hierin word heen en weer gezwommen. Er hangt een dubbele brede trap in het water waardoor groepen atleten snel het water uit kunnen komen. De provinciale weg tussen Leiderdorp en Roelofarendsveen is volledig verkeersvrij als heen een weer parcours voor het fietsen. De aanrijroute is 2,5km lang, afhankelijk van de afstand rijdt men daarna vijf, drie of twee keer heen en weer  op de provinciale weg. Het is een parkoers waar snelle tijden gereden worden. Maar het is ook niet saai, want de weg loopt ligt slingerend door de polder en heeft 3 lage bruggen waardoor het ook een klein beetje op en neer gaat. Het loopparcours is een heen en weer route van 5 km langs een woonwijk.

Naast de eerder genoemde afstanden in de ochtenduren heeft Leiderdorp natuurlijk in de middaguren het NK sprint voor jeugd, junioren, onder 23 , senioren en Eredivisie. De wedstrijden zullen via livestream te volgen zijn, voorzien van deskundig commentaar. Jeugd, junioren en onder 23 konden het NK in 2020 wel afwerken in Roermond, het NK OA sprint werd voor het laatst gehouden in 2019. Het wordt een wedstrijd zonder publiek en met alle maatregelen onder de huidige Coronamaatregelen.

Een eerste blik op het startveld belooft veel goeds, met drie Olympiërs en een aantal ex kampioenen  op de startlijst. Opvallend dat Sarissa de Vries (3voudig kampioene) voor het eerst sinds de eerste editie sprintkampioenschappen in 2010 ontbreekt. In een latere voorbeschouwing zullen we het deelnemersveld nader belichten.

Het programma:

8.00 uur start 1/3e triathlon (1.8km zwemmen, 80km fietsen en 15km lopen)
8.30 uur standaard afstand (1.5km zwemmen, 40km fietsen en 10km lopen)
10.45 uur start sprintafstand (0.75km zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen)

12.45 uur start NK-sprint dames
13.30 uur start NK-jeugd jongens
13:35 uur start NK Jeugd meisjes
14.45 uur start NK-sprint heren

Alle  info vind je hier

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.