Finaledag vrouwen WTCS Montreal – winst voor Olympisch kampioene Duffy

In drie ronden in een afvalrace werd het veld teruggebracht van 30, naar 20 en tenslotte 10 voor de finale. Opmerkelijk het verkeerd opstappen en val van de  Italiaanse Betto (nummer 7 van de OS), waardoor ze de tweede ronde mistte. In de tweede eliminatieronde vormde zich een groep van 8, met daarin alle favorieten. Taylor Knibb was in de eerste twee races de dame die de aanval koos, maar voor het looponderdeel in de tweede race konden de 8 relatief rustig uitlopen. Daar achter waren het Stanford en van der Kaay, die in de top 10  een plaats hadden gevonden.

De finale dus met Stanford, van der Kaay, Zaferes, Spivey, Knibb, Lindeman, Duffy , Coldwell, Periault en Steinhauser. Tussen de races door slechts een kwartiertje om opnieuw alles in orde te maken.

 

De finale werd de slechtste zwemproef van Taylor Knibb, maar zaken werden snel hersteld tijdens de eerste meters van het fietsen. De groep van 10 kwam heel even samen. Onder aanvallende acties van Knibb kwam er een trio op kop: Duffy, Spivey en Knibb.  Indrukwekkend wat Knibb allemaal liet zien deze races. Wellicht een soort wraakactie van haar na haar overwinning in Yokohama en niet gekozen worden voor het Olympische team van USA.

Spivey trok de sprint aan in het begin van de run, Knibb volgde en Duffy moest een gaatje laten. Na 400 meter de drie weer bij elkaar. Maar dan was daar de Olympische Kampioene Duffy. Met nog 1 ronde te gaan pakte ze enkele meters. En die stond ze niet meer af.
Winst dus voor Flora Duffy, tweede plaats voor Taylor Knibb en de derde positie  naar Taylor Spivey.

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.