Daan Schouten en Joost Somsen klaar voor Ironman 70.3 Lanzarote

 

DONDERDAG – De mannen hebben net het ontbijt op in het mooie resort van Juan Carlos Albuixech op Lazarote als we hen spreken. Vandaag – donderdag – is de dag dat Daan Schouten en Joost Somsen hun racebescheiden moeten ophalen voor Ironman 70.3 Lanzarote. Voor Daan zijn debuut in de Ironman pro-races, het wordt Joost zijn tweede (eerder dit jaar was hij vijftiende in Ironman 70.3 Zell am See in een tijd van 4.23 uur).

,,Ik voel me goed” aldus Joost, ,,We hebben lekker getraind en het parcours verkend, vanaf nu is het rusten tot de wedstrijd. Wat betreft verwachtingen, ach , het is pas mijn tweede Pro-race en ik moet nog veel leren. In mijn eerste Pro-race heb ik me toch weer laten verleiden om proberen weg te fietsen en daardoor kostbare krachten verspilt, hetgeen ik in de tweede helft van het lopen moest bekopen. In Almere daarentegen heb ik me wel aan mijn eigen plan gehouden en kwam daar net boven de 4 uur uit. Ik hoop dat ik in de wedstrijd voorin mee kan racen en dan zien we wel waar ik uitkom. Ik maak me niet zo druk om de tegenstanders en hoop net als in Almere, mijn eigen raceplan ten uitvoer te kunnen brengen. Het zijn in ieder geval prima omstandigheden hier en een prachtig parcours”.

Daan is er ook klaar voor: ,,Ik heb er veel zin aan, het wordt mijn eerste Pro-race” verwoordt Daan. ,,De valkuil in mijn race zal het zwemonderdeel zijn, ik hoop in een groep mee te kunnen en niet alleen te komen zwemmen. De omstandigheden zijn hier eigenlijk heel erg goed, wat betreft fietsen, niet te veel wind. Wat mij betreft eigenlijk een beetje te goed, ik hou van zwaardere omstandigheden, daar heb ik als wielrenner voldoende ervaring mee en daar kan ik goed mee omgaan. Voor mij geldt wat betreft het fietsen, hoe zwaarder, hoe beter. Het is een mooi rondje en ik hoop op een leuke ambiance tijdens de race. Voor mij de eerste keer, dus ik wil een goede race neerzetten, waarbij eigenlijk plaats en tijd niet belangrijk zijn.” Even doorvragen geeft Daan dan toch voorzichtig een richttijd: 4 uur en kwartier zou mooi zijn.

In de Pro-race start ook Tessa Kortekaas namens Nederland. De aanwezigheid van Sarissa de Vries op Lanzarote was ook aanleiding om even te informeren bij haar of ze alsnog ingeschreven had voor deze race, maar de wereldkampioene was er meteen duidelijk in: ,,Ik ben hier op trainingskamp voor Ironman Florida en aangezien daar ook een seaswim is, kwam het mooi uit op wat extra open water training te doen met Daan en Joost”.

Geen beschrijving beschikbaar.

De foto’s zijn uiteraard weer van topfotograaf/Team4Talent-teammanager Andre Kwakernaat. Hij zal ons ook zaterdag voorzien van mooie plaatjes.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.