Nog even terug naar Hoorn met Marlene de Boer, paradepaardje van Kú Cycle…en een beetje van ons – WTJ 2041

VRIJDAG – Het is al weer bijna twee weken geleden, maar we genieten nog steeds na van de Ironman 70.3 in West-Friesland. Niet in de laatste plaats door de overwinning van Marlene de Boer, haar achtste op rij. Het speciale zit ‘m natuurlijk ook in het feit dat deze topsportvrouw in de wedstrijden ook onze website ‘Trikipedia.nl’ uitdraagt, te lezen op haar rechter bovenbeen.

Waarom ondersteunt Trikipedia triatleten? Die vraag krijgen we wel eens voorgelegd. Het zou niet helemaal stroken met objectieve berichtgeving over de prestaties van desbetreffende atleten, zo wordt weleens veronderstelt. We hadden het geluk dat de twee triatletes, die tot dusverre met onze naam en logo op hun outfit meededen ook erg succesvol waren.

En die ondersteuning? Dat is vooral ontstaan uit wederzijds respect. Soms is geld voor beide partijen geen factor en komt het neer op ‘gunnen’. Wij gunden een aantal jaren terug Tessa Kortekaas een mooie road to Hawaii. Ze kwam er en de finishfoto met Trikipedia siert nog steeds haar Facebook-pagina. Uiteindelijk gingen onze wegen uit elkaar, want wie pro wordt zoekt het natuurlijk wel in de juiste sponsoring, gekoppeld aan faciliteiten en financiën.

(Ruud, Marlene, Alex en Richard)

Een route

Een soortgelijke route bewandelen we nu met Marlene de Boer. We zijn er best trots op dat ze het hele jaar al met Trikipedia op haar triathlonpakje zwemt, fietst en loopt. Alle wedstrijden, waaraan Marlene tot dusverre meedeed won ze dan wel was ze eerste agegrouper. Natuurlijk wordt dat anders zodra ze de pro-status bereikt heeft en dat zal ook het moment zijn dat er voor ‘Trikipedia’ op haar outfit geen plaats meer zal zijn. Noem het een opstapje naar het grote werk, waar Ruud en ik verder niet veel in kunnen betekenen. Behalve onze betrokkenheid blijven tonen. Dat doen we overigens niet alleen voor Tessa en voor Marlene, dat doen we voor elke Nederlandse tri- of duatleet. Maar dat wisten jullie al.

Alex

Dat we betrokken zijn komt overigens vooral door Alex Bok, founder en manager van Kú Cycle. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en hij betrok Trikipedia meteen bij zijn projecten om talentvolle triatleten verder op weg te helpen. Andere sponsors van Marlene zijn De Boer Wetsuits, IBS Capitol Allies, Cycling Force en rudy Project. Een wetsuit van Alex de Boer hoort uiteraard bij zijn naamgenote.

Marlene debuteerde in 2018 op de kwart van Ouderkerkplas. Ze is uiterst zorgvuldig in haar wedstrijdkeuze, maar waar ze start daar wint ze. Zo blijkt uit onderstaand staatje:

2018: 1e Ouderkerkplas
2019: 1e Tri Amsterdam
2019: 1e Rutbeek Enschede
2019: 8e Ironman 70.3 Zell am See (1e F30)
2021: 11e Challenge Gran Canaria (1e F30)
2021: 10e Challenge Sankt Polten (1e F30)
2021: 7e EK Ironman Kuopio (1e F30)
2021: 1e Ironman 70.3 West-Friesland (1e F30)

Hieronder prachtige foto’s gemaakt door het team van Alex tijdens de septemberdagen in Hoorn.

 

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.