Nieuw interim-bestuur NTB bekend gemaakt

DONDERDAG – Het nieuwe – interimbestuur van de NTB is bekend. Alexander Vandevelde is benoemd tot nieuwe voorzitter. In de hardloopwereld is hij geen onbekende. De man uit Milsbeek is directeur van de Stichting Zevenheuvelenloop, maar hij heeft ook veel ervaring als triatleet bij Cerberus. Penningmeester Tony Link maakte al eerder deel uit van het NTB-bestuur, ook toen als penningmeester. Walter Pennekamp is actief triatleet (Hawaii-finisher) en vader van groot talent Ian. Tjaart Kloosterboer is ex-directeur topsport bij de Judobond en uiteraard bekend uit de schaatswereld.

Hieronder het volledige persbericht zoals zojuist geplaatst op de site van de bond:

PAPENDAL – De Triathlonraad heeft in haar functie als ledenraad van de Nederlandse Triathlon Bond in een extra vergadering op 23 november een interim-bestuur aangesteld dat bestaat uit vier leden, zo meldt de Raad vandaag in een open brief aan de leden van de NTB. Een vacature voor een vijfde, vrouwelijke bestuurder, staat nog open.

Na het terugtreden van het vorige bestuur op 9 november jl. heeft de Triathlonraad advies ingewonnen bij NOC*NSF en een in sportrecht gespecialiseerde jurist over hoe om te gaan met deze situatie. Uit het advies volgde de aanstelling van een interim-bestuur voor een termijn van zes tot negen maanden, dat naast lopende zaken een aantal specifieke opdrachten krijgt. Alexander Vandevelde is benoemd tot voorzitter. De overige bestuursleden zijn Tony Link (penningmeester), Walter Pennekamp (secretaris) en Tjaart Kloosterboer (algemeen lid). De Triathlonraad gaat samen met het interim-bestuur op zoek naar een binnen de bond breed gedragen definitief bestuur, dat ook voldoet aan de wensen en eisen met betrekking tot diversiteit. Hiervoor wordt een zorgvuldige selectieprocedure opgesteld.

Foto: Facebook Alexander Vandevelde

 

Naast bovenstaande opdracht, het sturing geven aan de breedtesportactiviteiten, het jaarplan 2022, de begroting, het financieel jaarverslag 2021 en alle lopende zaken op het bondsbureau en het NTC, gaat het interim-bestuur samen met de recent aangestelde coördinator sociale veiligheid Rita van Driel, snel aan het werk met het begeleiden van de uitvoering van alle aanbevelingen uit het Rapport Fijbes. Hierbij horen ook het werken aan erkenning en rehabilitatie van al diegenen die in het recente èn verdere verleden soortgelijke signalen hebben getracht af te geven als die recent uit het Rapport Fijbes naar voren zijn gekomen. Een van de onderdelen daarin is het laten uitvoeren van het reeds aangekondigde vervolgonderzoek naar eerdere meldingen en signalen van voormalige atleten uit het NTC en/of hun ouders.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.