Vervolgonderzoek sociale veiligheid van start gegaan; onderzoekers streven naar maximale input

DINSDAG – Het bureau Unravelling Onderzoek & Advies is het vervolgonderzoek gestart naar het topsportklimaat van de triathlonsport. Trouwe volgers is dat vast niet ontgaan. Het bureau streeft naar maximale input aangaande dit onderzoek. Zij hebben ons daarom gevraagd via ons kanaal Trikipedia nogmaals een oproep te mogen doen, zodat eenieder er gehoor aan kan geven. Daar staan wij uiteraard volledig achter. We hebben ook al van veel triatleten gehoord dat ze volledig meewerken aan het onderzoek, zodat we hier allemaal beter uit komen. Ten behoeve van de sporters, ten behoeve van de sport.

Hieronder de informatie:

NTB-onderzoek

Het (vervolg)onderzoek naar het topsportklimaat van de triathlonsport is van start gegaan. De centrale vraag in het onderzoek, luidt als volgt:

‘’Welke situaties en voorvallen hebben zich in 2007-2021 voorgedaan in het bijzonder op het Nationaal Trainingscentrum Sittard met betrekking tot sociale onveiligheid (inclusief eetproblematiek en overtraindheid) en onduidelijkheid over regels en criteria, welke effecten hebben deze (gehad) op betrokken atleten, welke systemen en structuren waaronder de governancestructuur speelden daarbij een rol en wat dient hierin te veranderen?’’

Het onderzoek wordt uitgevoerd door Miriam Dorigo, Shauni Drost en Martijn Mussche van bureau Unravelling Onderzoek & Advies. Zij fungeren als contactpersonen voor dit onderzoek. Iedereen die iets wil meegeven over of naar aanleiding van dit onderzoek, wordt gevraagd om de (bovengenoemde) onderzoekers te benaderen voor een gesprek via het volgende e-mailadres: NTB-onderzoek@unravelling.nl

De onderzoekers gaan vanzelfsprekend vertrouwelijk met je informatie om. Geef vooral aan waar je wel en/of geen behoefte aan hebt. De onderzoekers nemen met iedereen die hen benadert contact op, tenzij jij aangeeft hier geen prijs op te stellen.  

 Voor vragen over het proces van het onderzoek kun je terecht bij Rita van Driel, via directeur@triathlonbond.nl .

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.