Nederlandse triatleet overlijdt tijdens Ironman Mallorca; zwartste dag ooit voor coach Marcel – WTJ 2297

M’n zwartste dag ooit als coach…..
Elke week zag ik hem. Elke week personal training. Elke week maakte ik z’n schema’s. Mallorca was de stap naar Frankfurt.
Al 2 jaar lang was ik z’n “coachie”
Vd week hielp ik je nog met inpakken van je koffer. We appte en belde de dag voor de race.
Ongelofelijk!
Ben er nog steeds zo verdrietig van.
Wens z’n lieve vriendin, z’n ouders en familie heel veel sterkte!
Iedereen van triathlon team movethelimit dank je wel voor alle lieve berichten! Het heeft ons allen hard geraakt!
Zo poste Marcel Gierman vanochtend een bericht op Social Media. Een aangrijpend bericht, niet te bevatten ook. Sportmensen horen niet te overlijden tijdens hun favoriete bezigheid. Maar het gebeurt zo nu en dan toch. We zijn er stil van.
Marcel Gierman
De organisatie betuigde onmiddellijk haar medeleven, met het beeld op zwart (zoals ook onze feature)
ESP: We zijn diep bedroefd om het overlijden van een deelnemer aan de IRONMAN 70.3 triathlon Alcúdia – Mallorca te bevestigen. Tijdens het zwemgedeelte van de race van zaterdag herkende zwembewakingspersoneel de atleet in gevaar en leverde hem onmiddellijk medische zorg. De atleet werd vervoerd naar een medische tent waar ondanks medische inspanningen de atleet overleed. We delen onze innige deelneming aan de familie en vrienden van de atleet en we zullen hen onze steun blijven bieden in deze moeilijke tijden. Wij danken het zwemveiligheidspersoneel en hulpverleners die snel hebben gewerkt om de atleet medische hulp te bieden.
Het was misschien een bizarre dag op Mallorca voor Youri Keulen, die zijn overwinning moest inleveren. Maar die tegenvaller en ook al die andere sportprestaties (al dan niet succesvol) vallen in het niet bij deze tragische gebeurtenis in Alcudia.
Het gebeurde tijdens het zwemmen, waarbij hij aan een bootje is gaan hangen omdat hij zich niet okay voelde. Daar is hij buiten bewustzijn geraakt en naar een tent overgebracht.
Vincent – Vinnie voor vrienden – mocht slechts 41 jaar worden. RIP!
Namens zijn vriendin Anne nog veel dank aan Jose en Amy van Ironman Netherlands. Zij hebben zich meteen ontfermd over haar en zijn nog steeds bij haar.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.