Isaac 043Triathlon Maastricht; een sfeervolle triathlon vroeg in het seizoen.

Ben je op zoek naar een mooie, maar zeker ook gezellige triathlon vroeg in het seizoen, dan is de Isaac 043Triathlon op 4 en 5 juni in Maastricht een echte aanrader. Wat maakt deze triathlon dan anders dan andere?

Ten eerste vindt het plaats in Maastricht. Deze gezellige stad is op zich al een reden om een weekendje naar het zuiden af te zakken. De stad van de enige full distance Ironman.

Op zaterdag vindt de 4e divisie team time trial, de sprint en de Ironkids plaats. Vroeg in de ochtend is er ook nog een speciale startserie voor relay teams. Op zondag is er de halve en de olympische afstand. Een leuke combi is natuurlijk om op zaterdag een onderdeel van de team relay (0,5 – 20 – 5) mee te pikken als opwarmertje/parcoursverkenning en op zondag de halve of OD te doen.

Speciaal voor de toeschouwers en deelnemers heeft de organisatie gekozen voor een supersnel fietsparcours bestaande uit 3 rondes voor de sprint, 4 rondes voor de OD en 6 rondes voor de halve. Dat is voor het publiek natuurlijk heel aantrekkelijk. Daarnaast is de wedstrijd perfect te volgen via live doorkomsttijden op je telefoon via het SQM Timing systeem.

Het loopparcours is aangepast t.o.v. vorig jaar en gedeeltelijk verhard en gedeeltelijk onverhard door een mooi natuurgebied.

Inschrijven kan nog via www.043Triathlon.nl.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.