Spannend weekend voor de boeg; XTerra Zwitserland; Swissman en Austria XTreme en dan het weekend – WTJ 2475

DONDERDAG – Het zal na deze aflevering even duren vooraleer ik weer in de pen klim om jullie bij te praten over alle triathlonnieuwtjes. Actueel zullen we de komende dagen niet zijn, maar dat nemen jullie hopelijk voor lief. En wie weet, vind ik tussen de bedrijven door nog een gaatje om toch nog wat voor Trikipedia te doen.

Ik word een beetje geleefd, de laatste dagen. Dat merk ik nu media beginnen te bellen. Donderdagavond interview De Stentor. vrijdagochtend Tubantia, vrijdagmiddag TV Oost en vervolgens ook nog Radio Overijssel. En dan zijn er zaterdag nog een boel mensen – waaronder mijn eigen krantje BNDeStem – die me willen spreken. Als ik nog maar aan speakeren toe kom. Het worden bijzondere dagen. Behalve van de twee WvdB-series en een momentje bijeen in Kelder Klasse is me niets verteld over hoe of wat. En dat is voor iemand, die voortdurend de regie wil houden, een nerveuze toestand. Een verrassinkje op zijn tijd kan, maar het moet niet te gek worden. Alvast uitermate veel dank aan iedereen, die de moeite neemt om zaterdag naar Holten te komen. Het overweldigt me nu al!

Nog even doen wat ik altijd doe, namelijk een WTJ vullen. Voor alle duidelijkheid: dat blijf ik nog wel doen, op een afstandje blijf ik jullie allemaal aandachtig volgen.

XTerra Zwitserland

We hadden uit het vorige weekend nog de XTerra Zwitserland. Bij afwezigheid van de twee ‘Franse Arthuren’ kregen anderen een kans om te winnen. Het werd nu een Zwitserse dubbelslag met Xavier Dafflon en Loanna Duvoisin als winnaars. De Fransman Valentin Rouvier zorgde er toch weer voor dat de Franse vlag in top ging en de Zwitser Samuel Jud eindigde als derde. Twee Nederlandse mannen aan de start: Tim  Smolders werd 109e en Turina Evans 148e. Na haar finish zag Duvoisin twee landgenotes binnen rennen: Carole Perrot en Evelyne Trepte. Hier zaten de Nederlandse vrouwen korter: Ingrid Bakker, die vrijwel het hele XTerra-circuit afstruint eindigde als 17e en vierde F30 en Denise Admiraal was 28e en daarmee vijfde F35.

 

Swissman Extreme met 7 Nederlanders

Iets zwaarder dan een korte XTerra is de Swissman Extreme. Van Isole Brissago naar Kleine Scheidegg is 3,8 km. zwemmen, 180 km. bergachtig terrein fietsen en 42 km. klimmen en dalen op de marathon. Een groot veld met 213 atleten, waarvan de Noorse XTreme wereldkampioen Hans Christian Tungesvik de sterkste was. Hij finishte in 11.19 uur. Een uur later gevolgd door nummer twee de Zwitser Urs Muller in 12.20 uur. De derde aankomende op de top was de Zweed Patrik Ericsson in 12.43 uur. Beste van de zeven Nederlanders was Kees Winkelhorst op een 33e plaats. Bij de vrouwen ging de winst naar Flora Colledge in 13.37 uur. Net als op de XTerra hier een Zwitserse clean sweep met Elena Cavallasca (13.58) op een tweede plaats en Andrea Rosch (14.31) op een derde.

ZATERDAG 25 JUNI: SWISSMAN EXTREME (ZWI)
M:
33.Kees Winkelhorst 15.30.00
62.Sander Smeets 16.43.00
73.Mano Kok 17.06.00
93.Kees Willems 17.36.00
105.Bart van Linder 18.17.00
132.Jeroen Boon 19.02.00
145.Sander de Vries 19.34.30

Austria Extreme met 1 Nederlander

Ook de Austria Extreme in en nabij Graz stond op dezelfde dag op de kalender. De nummer twee van de laatste editie – Dominik Weigl – was nu de royale winnaar. Hij finishte in 12.34 uur. Zijn Oostenrijkse landgenoot Maria Schabus werd in 14.08 uur tweede man en de Duitser Markus Sartory eindigde derde. Bij de vrouwen een internationaal podium zonder Oostenrijkers: Tanja Spielberger uit Duitsland won in 14.16 uur, Florence Sauser uit Zwitserland werd in 17.19 uur tweede en de Sloveense Jasmina Zver was in 18.58 uur de laatste vrouw, die de finish haalde. Een Nederlander hier, Johan van Dam op een 17e plaats van de 41 deelnemers

ZATERDAG 25 JUNI: AUSTRIA EXTREME (OOS)
M:
17.Johan van Dam                                                           16.47.00

Africa Cup met 1 Belg

De Australiërs Matthew Roberts en Emma Jeffcoat zijn winnaars geworden van de Africa Cup-race in Larache, Marokko. Geen Nederlanders, wel een Belg: Peter Denteneer. Hij werd twaalfde. Twee Chileense triatleten wonnen de Africa Junior Cup in Larache.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.