Els Visser verbindt haar naam aan de kindertriathlon van Leidsche Rijn; Arena Games met straks Rani Skrabanja in finales – WTJ 2818

ZATERDAG – De kindertriathlon Leidsche Rijn is een van de leukste evenementen op de Nederlandse kalender. Op zaterdag 11 juni is het weer zo ver. In een druk weekend vol wedstrijden zal Els Visser echter alle aanbiedingen om ergens te starten naast zich neerleggen. Ze is dan namelijk bij deze kindertriathlon, die vanaf dit jaar haar naam draagt.

,,Ik ben trots, het is een droom die uitkomt. De Kindertriathlon Leidsche Rijn x Els Visser zal op 11 juni plaatsvinden! Als atleet heb ik mijn doelen en wil ik het beste uit mijn sportcarrière halen. Tegelijkertijd heb ik mijn medische passie en probeer ik mensen om mij heen te inspireren om gezonde en actieve leefstijlen na te jagen. Vitaal zijn is in mijn ogen het belangrijkste onderdeel van een gelukkig leven!

Maar het begint natuurlijk allemaal bij de jongere generatie. Vanaf kinds af aan is het belangrijk te leren over het belang van bewegen en voeding op de gezondheid en je fit voelen. En hoe mooi is het dat ik dit kan meegeven door het hebben van een eigen Kindertriathlon? De Kindertriathlon Leidsche Rijn is haalbaar en toegankelijk voor ieder kind van 8 tm 13 jaar. De afstanden zijn behapbaar en we kunnen hulp bieden als thuis geen materiaal beschikbaar is. Kinderen kunnen individueel racen, maar ook in een team met vriendjes/vriendinnetjes starten!

Zelf zal ik natuurlijk aanwezig zijn voor het startschot, de medailles en andere activiteiten op het event terrein. Een dag waarin alles draait om FUN, samen zijn en bewegen! Inschrijven kan al via: https://www.kindertriathlonleidscherijn.nl

Hebben jullie vragen dan hoor ik die heel graag!

Ik kijk onwijs uit naar deze dag en hoop vele kids te kunnen aanmoedigen!
Swim Bike Run is Fun! 🏊🏻‍♀️🚴‍♂️🏃🏾‍♂️💨

Liefs, Els xxx

Arena Games Londen

Toen we zelf nog aan triathlon deden was het leven simpel. Je ging een stuk zwemmen, een stuk fietsen en een stuk hardlopen. Dat is anno 2023 allemaal anders. Allerlei afstanden, allerlei varianten en vervolgens kwamen de formats met andere volgordes, andere combinaties, kwalificaties, herkansingen, finales etc. etc.

Hogere wiskunde. Persoonlijk ben ik meer van ‘back to basic’, maar goed: ik probeer met mijn tijd mee te gaan. Het is met deze introductie dat ik het eerste verslag van de Arena Games Londen nog eens teruglees. Het was namelijk niet zo dat de heats op vrijdag meteen finaleplaatsen opleverden. Er kwamen eerst zaterdagmorgen nog de herkansingen, om straks – vroeg in de avond – de uiteindelijke finales in het Aquatic Centre te beleven.

De eerste herkansing werd gewonnen door de Duitser Johannes Vogel. Donald Hillebregt haalde daarin een achtste plaats. De Canadees Jeremy Briand won de tweede, Donald werkte zich daarin op naar een zevende plaats. Opgeteld was Briand de beste in deze herkansingsraces en stond Donald op een achtste plaats, waarmee zijn finalekansen verkeken waren.

Arena Games Triathlon Grand Final, London, UK on the 8th April 2023, at the London Aquatic Centre : photo @That Cameraman

In de tweede herkansingsreeks revancheerde Mitch Kolkman zich enorm. Hij won meteen de eerste heat nota bene voor Aurelien Raphael, die vorig jaar nog de Arena Games Munchen won. In de tweee heat was het de Zwitserse Belg Fabian Meeusen, die won en Mitch nu goed voor een derde plaats. Dat leverde als top drie op: 1.Fabian Meeusen; 2.Gustav Iden; 3.Mitch Kolkman. Toch mooi van Mitch om zo naast de Hawaii-wereldkampioen te staan! Toch was het net niet genoeg voor een finaleplek.

Bij de vrouwen ook succes, want Rani Skrabanja won de eerste herkansingsheat, Barbara de Koning werd derde en Kim van ’t Verlaat tiende. De tweede heat (de interval gap) was voor Kate Waugh voor Rani. Barbara werd vijfde en Kim had een mindere dag dan vrijdag: ze sloot opnieuw het rijtje van tien atletes af. Daarmee was Rani de sterkste in deze herkansing, werd Barbara vierde en Kim tiende. Helaas voor de laatste twee was daarmee een finale niet weggelegd.

Arena Games Triathlon Grand Final, London, UK on the 8th April 2023, at the London Aquatic Centre : photo @That Cameraman

In de twee herkansingsreeks won Emma Jackson beide heats en dus ook dit ‘achterdeurtje’ naar de finales.

Het betekent dat we de volgende 20 finalisten straks in actie zien. Bij de mannen: Johannes Vogel, Jeremy Briand, Henri Schoeman, Maxime Hueber-Moosbrugger, Nicolo Strada, Kyle Smith, Chase McQueen, Simon Westermann, Fabian Meeusen en…..Gustav Iden.

Bij de vrouwen: Rani Skrabanja (enige Nederlandse in de finales), Fanni Szalai, Gina Sereno, Sophie Linn, Beth Potter, Cassandre Beaugrand, Zsanett Bragmayer, Olivia Mathias, Emma Jackson en Petra Kurikova.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.