WTCS Finale 2023 in Pontevedra; Challenge Turku; IM 70.3Calgary; Shirin en Quinty in de Tour


FINALE WTCS FINALE 2023 – PONTEVEDRA 🇪🇸
World Triathlon kondigt aan dat de finales WTCS 2023 zullen plaatsvinden in Pontevedra , Spanje van 20 tot 24 september.
Na het succes van het wereldkampioenschap 2 weken geleden in Pontevedra, dat ook diende als test evenement, zullen wereldkampioenen gehouden worden in de stad Noord-Spanje voor de triatlon Elite, U23 en Paratriathlon, en super sprint en standaard afstand voor agegroepen, alsook voor de standaard wereldkampioenschappen aquabike.
Het definitieve programma wordt later deze maand bekend gemaakt.
foto Challenge Family

Opmerkelijk, de 19 jarige Griek Panagiotis Bitados wint in  Challenge Turku, het verschil met nummer twee, de Fin Juha-Matti Halonen mocht er ook zijn , ruim 10 minuten. Ook nummer 3 een Fin, Tero Setola. Weinig buitenlanders aan de start aldaar. Eerder dit jaar wist Bitados de Xterra Griekenland al op zijn naam te zetten en werd derde in Challenge Walchsee. Een man om in de gaten te houden.
Bij de vrouwen een volledig Fins podium; Tiina Pohjalainen, Minna Koistinen en Minttu Hukka.
Challenge Turku @ UltimateLIVE

Een agegoup race in Calgary IM 70.3.Winst voor Russel Pennock en Nicole Walker
Results (ironman.com)

Net als velen genoten van de vrouwentour, met natuurlijk net dat beetje meer aandacht voor de Nederlandse vrouwen en dan nog speciaal voor Shirin van Anrooij (14e in klassement en winnares van de witte trui) en Quinty Schoens, die 56e werd.
Algemeen klassement Tour de France Femmes avec Zwift – 2022 – Sportwereld (nieuwsblad.be)

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.