EK München; Europese titel voor Leo Berger- Franse clean sweep ; IM 70.3 Cork; IM Finland

EK München mannen:

Winst voor de nummer 1 in de World Ranking Leo Bergere (FRA), tweede plaats voor Pierre LeCorre en derde de Dorian Coninx. Een clean sweep voor Frankrijk. Jelle Geens met een goed loopnummer naar d 5e plaats.

Met een startveld van 70 deelnemers startte een groot deelnemersveld aan het EK in München over de Olympische afstand. Voor Nederland Richard Murray, Donald Hillebregt en Victor Goené aan de start. Opvallend dat een aantal medaillekandidaten na 750 meter al bijna een minuut achter lagen. Beste Nederlander was daar Donald Hillebregt op een 30e plaats.
Het was Devay (HUN) die als eerste het zwemonderdeel beëindigde, Donald Hillebregt als 35e. Jelle Geens op dat moment al 1:08 achter de koploper. Ook drievoudig wereldkampioen Mario Mola liep enorme schade op  (1:23). Victor Goené op 1:38.

In de eerste ronde van de 8 fietsen ontstond een kopgroep met 14 man, met daarin kanshebbers als Le Corre, Coninx, Schomburg en Bergere. Een enorme hoeveelheid publiek omzoomde het fraaie parcours in München.
De achtervolgende groep bestond aanvankelijk uit 53 atleten, voor Nederland alleen Hillebregt in die groep, maar hij moest al vlot de groep laten gaan. De achterstand liep in rap tempo op, halverweg het fietsen bijna een minuut.

De kopgroep , inmiddels gereduceerd tot 12 (Coninx, Bergere, Knabl, Devay, Azzone, Pereira, Westermann, LeCorre, Schonberg, Lehmann, Hellweg en Tiago Silva) werkte prima samen en wist het tempo hoog te houden en bracht het verschil boven de minuut. In de achtervolgende groep helaas geen Nederlandse inbreng.

Aan het einde van de 40 kilometer fietsen bedroeg de voorsprong van de kopgroep van 12 44 seconden. Het trio Fransen ( LeCorre, Coninx en Bergere) sprintten de wisselzone uit. Een kopgroep van 4 vormde zich: Lehmann, Pereira, LeCorre en Berge., daarachter Coninx en Schonberg.

Pereira moest de rol lossen en zo bleven 3 Franse atleten en een Hongaar over aan de tp van de wedstrijd  (LeCorre, Cononx, Bergere en Lehmann).

Ook Lehmann werd slachtoffer van het hoge tempo van de Fransen en zo bleven 3 mannen uit Frankrijk aan de kop van de wedstrijd over.  Leo Bergere trok op dat moment ten strijde en liet Coninx en LeCorre achter zich. Een clean sweep voor de Fransen dus.
(later meer)

Richard Murray finishte als 37e., Donald Hillebregt 51, Victor Goené 52.

 

IM 70.3 Cork (agegroep-race):

1 Tom Rigby GBR
2 Graham Dillon IRL
3 Patrick Hannah GBR

1 Deidre Casey IRL
2 Shauna Doelken IRL
3 Kathryn Fahy IRL

IM Finland (agegroep-race)

1 Thomas McManners (FIN) 8:56:17
2 Teemu Lemmettylä (FIN) 9:03:45
3 Hannes Bonami (BEL) 9:08:59

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.