EK Relay München- titel voor Frankrijk, zilver naar thuisland Duitsland en verrassend brons voor Zwitserland – Nederland voorlaatste, IM Ireland Cork

EK München Relay

Met Donald Hillebregt als startende atleet kwam Nederland als 8e uit het water. Hongarije, Italie en Portugal als de top 3 uit het water. Opvallend de voorlaatste plaats van Jelle Geens namens België  na het zwem onderdeel.
Hillebregt kon  niet aansluiten bij de kopgroep en moest plaats nemen in de achtervolgende groep.
De wedstrijd werd afgewerkt over 4 x 300 meter zwemmen, 7,2 kilometer zwemmen en 1700 meter lopen.

Na de eerste leg (mannen) was het Zwitserland dat als eerste het stokje over gaf (Max Studer). Voor Portugal en de favorieten Frankrijk. Nederland toen al weggezakt buiten de top16 van de 18. België met Jelle Geens inmiddels op plaats 8.

Noorwegen kwam met Lotte Miller tijdens het zwemmen naar voren, maar verloor veel seconden omdat zij niet precies de positie van haar fiets wist. Frankrijk naar de leiding met de 21 jarige Lombardi, gevolgd door Zwitserland (Schär) en .Noorwegen (Miller).Tijdens het lopem bleef de Francaise haar voorsprong consolideren, de Zwitserse Schär in tweede positie, vervolgens de Duitse Eim met een geweldig looponderdeel voor Duitsland.

Rani Skrabanja kon voor het Nederlandse team geen wonderen verrichten en een strijd in de achterhoede was vervolgens het Nederlandse deel.

Coninx voor Frankrijk begon met een voorsprong van 27 seconden aan het fietsen, voor Westerman (SUI) en Henseleit (GER) op 50 seconden in de derde leg. De Duitser Henseleit wist onder aanmoedigingen van het enorme aantal toeschouwers zijn weg te banen naar de tweede positie tijdens het fietsen met een achterstand van 35 seconden op het leidende team van Frankrijk.

Het Nederlandse team ( Hillebregt, Skrabanja, Goené en de Koning) op dat moment 15e van de 18 teams. Na het fietsen was de voorsprong voor Frankrijk 38 seconden op Zwitserland en Duitsland. België , samen met Oostenrijk en Spanje (Mario Mola) op 4 tot 6.

Coninx in een soort zetel naar de laatste aflossing, Henseleit (GER) onder de aanmoedigingen van het massaal toegestroomde publiek, naar een tweede plaats, de Zwitser achter zich latend. Mario Mola (ESP) naar een vierde plaats.

Coninx gaf over aan Beaugrand, een van de beste zwemsters in de huidige triathlonwereld. Namens Duitsland vertrok Laura Lindemann op plaats 2, Julie Derron (SUI) als derde.  Op een vierde plaats Spanje, dankzij routinier Mario Mola. De voorsprong voor Frankrijk 55 seconden op Duitsland en 1:00 op Zwitserland. België op plaats 5, Nederland op 16e plaats op 3:22.

Met Beaugrand aan de leiding nam Derron (SUI)  de tweede positie  over van Duitsland tijdens het fietsen van Lindemann (GER), daar achter de strijd tussen België , België en Spanje.  De favorieten Frankrijk namen meer seconden . Beaugrand wisselde voor de laatste run met een voorsprong van 38 seconden, gevolgd door Lindeman en Derron. Spanje en België op 4 en 5.

Het was een ware ere ronde voor team Frankrijk, maar daar achter was het Lindeman die 25 pakte na de wissel en het aanwezige publiek in vervoering bracht.

De Europese titel voor favoriet Frankrijk, een zilveren medaille voor thuislans Duitsland en brons voor Zwitserland. België in een ultieme eindsprint naar een vierde plaats, vlak voor Spanje.

Werk aan de winkel voor het Nederlandse team in de Relay; een 14e plaats van de 16 gefinishte teams.

Een PRO vrouwenrace in Ierland bij de IM Cork. De Duitse Svenja Thoes pakte de winst, een 10e plaats voor de Nederlandse Lenny Ramsey, die daarmee terugkeert in het wedstrijdveld na de blessure die ze opliep tijdens Clash Miami.

winnares Svenja Thoes

1 Svenja Thoes GER 9:24:54
2 Simone Mitchell GBR 9:27:50
3 Laura Zimmerman GER 9:28:45
10 Lenny Ramsey 10:09:48

Reactie van Lenny : Natuurlijk niet helemaal waar ik op gehoopt had, niet echt lekker gezwommen (en een eind naar de verkeerde boei gezwommen) en voelde me ziek tijdens het hardlopen. Maar goede oefening in doorzettingsvermogen en ben blij dat ik m heb uitgelopen!

Svedeman prooi voor Jenny Nilssen en Henrik Knutsen

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.