Hongaars succes bij de mannen waar topzwemmer Mark Devay het lopend kon afmaken. eindtijd 28.54 minuten. Zilver was er voor de Spanjaard Kevin Tarek Vinuela Gonzalez. Brons ging naar de Roemeen (geboren Fransman) Felix Duchampt. Voor de ‘Franse Roemeen’ finishte nog wel een andere Hongaar Marton Kropko, die zich daarmee wereldkampioen bij de junioren mocht noemen. Voor de Nederlandse mannen was eremetaal niet weg gelegd. Roel Kwaaitaal kwam als veertiende op 2.42 minuten van Devay over de meet, Jeroen Velders sloot de rij als twintigste op iets meer dan vier minuten.

Bij d U23-mannen geen Nederlanders. Het podium bestond daar uit opnieuw een Hongaar Gergo Dobi, die naast zich Arnaud des Bocs uit Frankrijk en Vitalii Vorontsov uit de Oekraine aantrof.

Zoals gezegd een ijzersterk optreden van junior Marton Kropko, die voor de derde gouden plak voor Hongarije zorgde. Hji bleef de Bulgaar Alexander Bozhilov liefst 1.21 minuten voor. Toch was dat een uniek moment, want Bozhilov zorgde voor de eerste Bulgaarse medaille ooit op een WK van World Triathlon. De Sloveen Ul Densa eindigde derde. De Nederlanders eindigden in de tweede helft van het veld: Mats Keulstra uit Boekelo als tiende en Gastelaar Sem Lazaroms als veertiende. Na het zwemmen was Sem nog tiende en Mats twaalfde. Daarna wisselden ze stuivertje.

Voor een vierde gouden plak droeg Marta Kropko zorg. Zo werden broer en zus Kropko dus samen wereldkampioen aquathlon bij de junioren, een sport die toen vader Peter Kropko nog actief was niet op WK-niveau werd uitgevochten. De juniores beleefden zelfs een Hongaarse clean sweep met Romina Nadas en Laura Inez Papp op respectievelijk een tweede en derde plaats. Op iets meer dan 4 minuten einigde Femke Scheepers als negende in een totaalveld van 13 atletes.