Europees kampioene crossduathlon Kyra Brouwer ‘Amelands trots’ in beeld

 

 

WOENSDAG – Europees kampioen worden, ook als je maar drie tegenstanders hebt, blijft bijzonder. Kyra Brouwer werd het dinsdag in het Spaanse Bilbao-Bizkaia. Ongetwijfeld wacht haar bij terugkeer op Ameland een mooie huldiging.

Met de beelden van deze sterke juniore kunnen we nog nagenieten van haar prestatie. Donderdag komt ze opnieuw in actie, dan met het zwemmen erbij.

Het EK crosstriathlon is na de duathlon op de weg en de crossduathlon de derde discipline op dit EK Multisports van Europe Triathlon. Behalve Kyra Brouwer komt ook Noel Sterk uit bij de junioren. Bij de elite mannen zijn het Wouter Dijkshoorn en Daan Schouten, bij de U23 doen Quirijn Waaijenberg, Romy Spoelder en Willemijn Fuite mee. Allen veel succes!

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.