The Parade of the Nations: vrolijke gezichten bij Nederlandse ploeg voor Ironman Hawaii; Allemaal in dezelfde T-shirts dankzij Danielle/Triathlonworld.nl

DINSDAG – De Nations Parade is op Hawaii toch altijd weer een spektakel op zich. Waar bij de meeste WK’s of EK’s de landenparade als een verplicht nummer wordt ervaren of nauwelijks mensen meelopen, is dat op Alii Drive in Kona wel even anders. Het is ook niet zo heel lang stuk wat ze afleggen. We waren nog even te druk met interviews en andere zaken om jullie al van de beelden te laten mee genieten. Maar hier zijn ze dan toch. Het Nederlands team liep er dankzij een ‘organisatie-talent’ Danielle Vermeulen prachtig bij. Zij regelde in een paar weken tijd dat vrijwel alle 66 triatleten een T-shirt ontvingen met eigen naam erop.

Nederland neemt met het recordaantal deelnemers de 15e plaats in op het klassement van grootste afvaardiging. Afgezet tegen onze zuiderburen, die liefst 164 triatleten hebben gestuurd, is de Oranje-ploeg (met Friese vlag ertussen) misschien nog niet groot, maar toch. Ze liepen er mooi bij. Hier de eerste foto’s en beelden van de Parade of Nations, zoals ze maandagmiddag door Kona trokken. Veel vroeger dan normaal, maar dat komt natuurlijk omdat donderdag het sportieve spektakel al begint.

Vanavond laat (Nederlandse tijd) volgt dan deel 4 van de paspoortjes van de Nederlandse deelnemers. Dan gaan we van Bart Elderenbosch tot en met Menno Iedema (we zullen er voor zorgen dat je achternaam goed geschreven is Menno!).

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.