En daarom is Jan Frodeno voor altijd The GOAT (Greatest Athlete of All Time) – WTJ 2614

VRIJDAG – Geen deelnemer, maar wellicht toch de meeste gefotografeerde atleet donderdag op Hawaii, was Jan Frodeno. Hij stond op scherp. Niet om commentaar te geven voor een of andere sportzender of livestream, nee Jan was vrijwilliger. Hij stond op een van de vele aid-stations bekertjes water uit te reiken en luidkeels iedereen aan te moedigen. Veel triatleten knapten er zichtbaar van op. Het inspireerde om weer door te lopen op de bloedhete lava-eiland. Sommige atleten – zelfs de pro’s – keken verbaasd op toen ze ineens de grote Duitser bij de verzorgingspost zagen. Dat maakte het extra leuk. P.s.: kijk onderin naar het filmpje met Lauren Parker!

En daarom, beste triathlonvrienden, is er niemand die de titel GOAT (Greatest Athlete of All Time) meer verdient dan Frodo. Groots met een hoofdletter G. Overigens heeft Jan bij Bob Babbitt 2023 als zijn laatste wedstrijdjaar aangekondigd. Dat jaar wil hij het liefst in stijl afsluiten n.l. een overwinning op Hawaii. ,,I mean somebody’s got to win this year. It’s really important for me to know that I hate not being there because it shows me that I’m not ready to hang up the shoes.”

 

Stefan van Dijk komt langs Jan.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.