SwimRun Malta: de Van Vlerkens vieren Yvonne’s verjaardag al zwemmend en lopend aan een touwtje; love-koppel Yvonne/Per wordt zesde – WTJ 2657

ZATERDAG – Door het huwelijk aan/met elkaar verbonden, zo sprak de ambtenaar burgerlijke stand ruim vier jaar geleden bij de huwelijksinzegening van Yvonne van Vlerken met haar grote liefde Per Bittner. Per was zo mogelijk nog verliefder, want hij liet zijn naam achterwege bij de huwelijksakte. Voortaan gaat hij door het leven als Per van Vlerken. Dat het sportieve koppel het goed met elkaar kan vinden wisten we al. Ook nu Per nog wedstrijdatleet is en Yvonne zijn coach is, blijft de porseleinkast in huize Van Vlerken heel.

Wat een mooi verjaardagsfeest!

Vandaag – 5 november – viert Yvonne haar Fourty-Four-Birthday (twee keer 4). Voor haar geen dag met bier, taart en slingers. Nee, dan gaan Yvonne en Per liever sporten, lekker bewegen in de mooie natuur. Ze ontdekten deze zomer samen voor het eerst de SwimRun. En dat bevalt zo goed dat ze vandaag voor de tweede keer meededen aan een wedstrijd, in dit geval de SwimRun op Malta. In zo’n Swimrun zijn Yvonne en Per dus niet door het huwelijk aan elkaar verbonden, maar door een anderhalf meter lang touwtje. Menig echtgenoot zou zo’n koord beklemmend vinden, maar Per vindt het juist heerlijk om Yvonne kort achter zich aan te hebben (of andersom).

Onze goede vriend en topfotograaf Ingo Kutsche was er ook bij op Malta en schoot vooral foto’s van onze jarige, goedlachse Yvonne en haar al even feestelijke en vrolijke echtgenoot Per. Zeg nou zelf, het plezier spat toch van Ingo’s foto’s af! Danke sehr, Ingo. Yvonne, namens Trikipedia en de hele triathlon-familie nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag en jullie topprestatie: een prachtige zesde plaats en zelfs tweede bij de Mixed Teams! Let op hoe vertederd Yvonne naar Per kijkt op de eerste foto. Onvoorwaardelijke liefde, het bestaat gelukkig nog!

 

Foto’s: Ingo Kutsche/Sportfotografie.biz

Weer winst voor Max en Hugo

Nog even de uitslagen van die Swimrun in Golden Sands aan de westkust van Malta. Het fameuze duo en wereldkampioenen Max Andersson en Hugo Tormento won wederom. De Zweeds/Franse combi was te sterk voor twee Franse koppels: Matthieu Poullain/William Even en Benjamin Dupain/David Pesquet. Bij de vrouwen won ook het favorietenduo uit Zweden: Ulrika Eriksson en Hana Skarbratt. De tweede plaats was voor Zwi/Zwe-combi Sabina Rapelli en Evelina Jarvinen en derde opnieuw twee Zweedse vrouwen (het land waar Otillo/Swimrun vandaan komt) met Paulina Sjoholm en Therese Nasman.

Dan de Mixed Teams. Het Frans/Zweedse team Alexis Charrier en Desiree Andersson was 13 minuten sterker dan Team VonsyPer oftewel Yvonne en Per van Vlerken. Derde een Deens/Zweedse combi: Stine Mollebro en Andre Falt. Op de solo-afstand een Franse overwinning voor Jean-Pierre Caton. Drie Nederlanders in de top twintig: 17.Ernest Markestein; 19.Joeri van der Vooren; 20.Joost van Leusden. Snelste vrouw de Amerikaanse Kayla Kobelin. De sprint afstand tenslotte een thuiszege voor Steve Ritchie. Winst ook voor de Zweedse Josefine Jangvert en de Nederlandse Dorien Jager op een verdienstelijke vierde plaats. Joop Schwalbach en Roy Marinus warne niet van de partij, maar Joop verklaarde zich solidair door in t Twiske een eigen SwimRun af te leggen. Iets frisser…dat wel.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.