De grote races van vandaag in vogelvlucht; EK Frankfurt, Marlene 6e van Europa, winst voor Frodeno in Andorra, Frans feestje in Les Sables, 4e plaats Wijnalda in Ch’Triman

De komende week komen we natuurlijk uitgebreid terug op alle wedstrijden van dit weekend, het zijn er heel veel, maar gezien de bezigheden van de redactie dit weekend even een korte opsomming van de grote races van vandaag.

Het EK IM in Frankfurt leverde een Amerikaanse 1-2 op met Sarah True en Sky Moench, de derde plaats voor de eerste Europese en dus kampioene ; de Poolse Agnieszka Jerzyk, 4e en tweede op het EK Laura Jansen (GER), en het Europese podium werd gecompleteerd met Maja Stage Nielsen. Eerste jaars professional Marlene de Boer finishte op een 9e plaats, daarmee 6e in het EK.

In Andorra bewees Jan Frodeno nog maar eens dat er dat daadwerkelijk rekening met hem gehouden moet worden, hij pakte de winst in de  IM 70.3 race, voor Jonas Schomburg (GER) en Jordi Montraveta Moya (ESP). De Australische Asleigh Gentle won de race bij de vrouwen, voor Emma Pallant (GBR) en Daniela Kleiver (GER).

Les Sables 70.3 werd een Frans feestje. Bij de mannen Leon Chevalier, Arnaud Guilloux en Pierre Le Corre. Bij de vrouwen een 1-2 op het podium voor Frankrijk; Charlene Clavel en Emille Morier, voor de Duitse Lisa Gerss.

Dirk Wijnalda finishte zijn 53e hele triathlon vandaag in de Ch’triman met een vierde  plaats.

Meer informatie in de komende dagen over het afgelopen weekend

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.