Pre Olympische race Parijs- winst voor Alex Yee, Richard Murray DNF

Nummer 2 van de Spelen in Tokyo, Alex Yee (GBR) won zojuist de Pre Olympische race in Parijs. Met overmacht liet Yee zien dat hij op dit moment de allersnelste loper is. Vasco Vilaca (POR) pakte zilver en een derde plaats voor de Fransman Dorian Coninx.
Extra vreugde voor aanvankelijke reserve Morgan Pearson (USA) die met zijn 6e plaats zich plaatste voor de OS. Ook Coninx is verzekert van een startbewijs, evenals Tim Hellwig (GER).
Olympisch kampioen Kristian Blummenfelt kon lang mee in de achtervolgende groep op Alex Yee, maar moest in de laatste ronde de groep laten gaan en werd 9e. Hem wacht echter nog een uitdaging; met spoed een vliegtuig in naar Singapore, waar hij zondag start in de PTO race.
Voor Richard Murray was het vandaag een hele lastige dag; met behoorlijke achterstand na het zwemmen kon hij niet in de grote groep tijdens het fietsen komen. Het eindige voor Richard in een DNF.

Dat gold ook voor favorieten Hayden Wilde, Henri Schoeman en Vincent Luis.
Morgen is het de beurt aan de paratriatleten, zondag voor de Relay.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.