Cross Duatlon De Peel terug mét ouder-kind race!

De editie van afgelopen winter was een daverend succes en daarom heeft de organisatie een vervolg én uitbreiding gepland. Dit keer niet alleen voor ‘oud’ maar ook voor jong! Strijdend door het Zandbos op de mountainbike en loopschoenen met opnieuw als gastlocatie Green Valley Estate. Komende winter, wederom op 29 december, is Cross Duatlon De Peel terug. De organisatie achter deze run-bike-run heeft naast de individuele wedstrijd en laagdrempelige teamrace voor bedrijven- en vriendenteams, dit keer ook een ouder-kindrace in petto. De inschrijvingen zijn geopend en de eerste tientallen aanmeldingen zijn reeds ontvangen.

Zandbosbult en Tweespanbak
Tijdens de afgelopen editie sprongen respectievelijk de Zandbosbult vanaf de mountainbike bezien en al lopend de hindernissen die het alom bekende Hippisch Centrum, dankzij de lange paardensportgeschiedenis bezit, in het oog. “Bij de meeste sprongen deze kenmerkende onderdelen uit ons bosrijk wedstrijdgebied er positief uit maar bij een enkeling schoot het juist in de benen”, vertellen René Wijnen en Bastin van Alten al lachend. De parcoursingenieurs achter het sportief
evenement hebben de omloop van 2023 alweer voor het grootste gedeelte rond. “Uiteraard ontbreekt ook deze keer de ‘befaamde’ Zandbosbult niet. Verder kun je natuurlijk moeilijk géén gebruik maken van de prachtige, voormalige tweespan-waterbak en brug die Green Valley Estate bezit”. Mensen hoeven echter niet bang te zijn voor een nat pak, eventuele regen daargelaten. De Vlierdens mountainbikeliefhebber Bastin van Alten; “We houden het bij een crossduatlon. Een crosstriatlon in de winter gaat ons wat ver. Ook de springhindernissen die de paarden de rest van het jaar over gaan, laten we links liggen. De natuurlijke obstakels zijn al een uitdaging op zich!”

Juichend finishen met collega’s
Als vanouds is er veel animo voor de individuele crossduatlon wedstrijden. Zo zag de organisatie ook tijdens de snel uitverkochte vorige editie. “We rekken het deelnemersveld dit jaar zeker wat op. Vorig jaar heeft uitgewezen dat er genoeg ruimte op het parcours is voor meer deelnemers. Te massaal willen we het echter niet maken, we willen iedereen vooral een mooie ervaring bieden. Kwaliteit boven kwantiteit!”, aldus Sanne van Paassen. De voormalig topsportster vertelt dat een
andere race echter stiekem favoriet is bij de organisatie. “De duo- en triowedstrijd is de eigenlijke reden waarom we begonnen zijn met het organiseren van een sportief festijn. We willen iedereen de kans bieden een gedeelte van het parcours voor zijn of haar rekening te laten nemen. Of jij nou een getraind atleet bent of juist voor de eerste keer kennismaakt met fietsen of lopen, iedereen kan bij ons met vrienden of collega’s, juichend de finishlijn over!”. Naast veel vriendenteams haakt een grote, vaste en groeiende kern van regionale bedrijven jaarlijks aan als sponsor en deelnemer. “We bieden laagdrempelige sponsorpakketten aan, waarbij ieder pakket dat je kiest vanaf dit jaar minimaal één teaminschrijving bevat. Het enthousiasme bij de deelnemende bedrijven is enorm. Afgelopen jaar was er bijvoorbeeld een clubje collega’s dat alles op video heeft vastgelegd en er achteraf een heel leuke compilatie van heeft gemaakt. Je ziet in zo’n video terug dat het naast een gezellige, sportieve uitdaging ook een heel waardevolle teambuildingsactiviteit is. Je kunt als bedrijf een heel dure, fancy training organiseren maar ook gewoon bij ons aanhaken en veel goedkoper, veel meer bereiken!”, aldus mede-organisator Rick Struik uit Deurne.

Ouder-kindrace
Een nieuw onderdeel van het evenement is de ouder-kindrace. Basisschoolkinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 kunnen samen met een ouder, familielid of andere volwassen persoon deelnemen aan een crossduatlon variant speciaal opgezet voor deze jeugdige groep. Daar waar de afstand van de andere wedstrijden ca. 7 kilometer hardlopen, 20 kilometer mountainbiken en 3,5 kilometer afsluitend hardlopen bedraagt, zijn de afstanden van de ouder-kindrace uiteraard een stuk korter. Met 850 meter lopen, 4000 meter fietsen en 500 meter hardlopen zijn het afstanden die het behapbaar maken voor de jeugdige sportieveling. Ton van Empel, één van de grondleggers van Cross Duatlon De Peel, licht toe waarom de ouder-kindrace aan het evenement is toegevoegd: “Toen we enkele jaren
terug voor het eerst samenzaten als organisatie hebben we het gehad over hetgeen ons drijft. We waren het er allemaal over eens dat we naar een evenement toe wilden bouwen dat voor iedereen toegankelijk zou zijn. Dat zie je al terug in onze focus richting de teamwedstrijd en nu dus ook in de toevoeging van een laagdrempelige wedstrijd waar jong en oud samen kunnen sporten. We beginnen deze editie met maximaal 50 kinderen en ouders en gaan van daaruit kijken hoe we dit eventueel kunnen uitbreiden in de toekomst. Wil je meedoen ben er dan dus snel bij want vol is vol!”

Inschrijvingen geopend
Via de website www.crossduatlondepeel is inschrijven sinds 1 september mogelijk. De inschrijfkosten bedragen €27,50 voor de individuele deelnemer en €40,00 voor de duo’s / trio’s. Inschrijven voor de ouder-kind bedraagt €5. De deelnemer krijgt hiermee naast het startbewijs een tweetal consumptiebonnen en een Cross Duatlon De Peel finishmedaille. Er wordt tijdens het evenement gebruik gemaakt van professionele tijdsregistratie zodat de resultaten ook later online terug te zien
zijn.

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.