Halve triathlon Terheijden gewonnen door Dirk Baelus en Paulien van de Veerdonk

ZONDAG – De eerste uitslagen druppelen al binnen van vandaag. In Terheijden was opnieuw Belgische winst (is daar traditie) met Dirk Baelus als laureaat. Klaar in 4.00.32 uur. Bij de vrouwen een spannend duel tussen Paulien van de Veerdonk en Annika Spronk. Pas in de slotfase sprong Paulien voorbij de Brabantse.

Bij de mannen was de 40e editie van wat ooit ‘de Trimtriathlon van Terheijden’ heette een Belgische aangelegenheid. Achter Dirk werden immers ook de resterende podiumplaatsen ingenomen door Zuiderburen. Tweede was Jorn van Bergen, maar wel op liefst 10 minuten achterstand. Brons ging naar Knut Vyvey. Eerste Nederlander was Laurens van Wanrooij op een vierde plaats. Daarna volgde opnieuw een Belg: Jef Swinnen. Knappe race van Marcel Boelen, die als M50 een zesde plaats bemachtigde.

Daarna was het de beurt aan Tijmen Smit, aan Laurens Jonkheijm en de tweede M50 Dirk-Jan de Jong. De top tien was met M40er Nick Vloemans vol.

Het verschil tussen Paulien van de Veerdonk en Annika Spronk was aan de meet slechts 18 seconden. Brons ging naar Sandra Kleijn, maar daar zaten heel wat minuten tussen. Wel was Sandra snelste D50. Daarna volgde – terug van weg geweest – Anne Reintjes. Vijfde werd Ceciel Pas, wederom D50. Snelste trio was JoMaMa in 4.31.17 uur.

De kwart triathlon leverde winst op voor Kevin Laros uit Klundert, daags tevoren nog winnaar met zijn team in de trio-triathlon van Zevenbergen, een thuiswedstrijd. Snelste vrouw op de kwart in Terheijden was wederom de Roosendaalse Ingrid van Baal. Snelste trio Fit 24/7. Op de sprint races in Terheijden jubelden Lars Darwinkel en Mieke Reintjes. In totaal waren er 530 deelnemers in het Brabantse dorp.

Veertigste jubileumeditie extra feestelijk

Prachtig weer, lekker veel volk op de been en in het finishgebied een heel triathlondorp. Met ook nog eens Ruud als speaker en een geoliede organisatie, die na 40 jaar het klappen van de zweep wel kent, was Terheijden weer even dat knotsgekke triathlondorp. Gefeliciteerd met jullie mooie jubileum, want 40 edities haalt lang niet elke organisatie. Terheijden is de oudste Brabantse triathlonorganisatie met Oud Gastel (39 afleveringen) als goede tweede. Die race is over twee weken en trekt ook vaak deelnemers die vandaag in Terheijden al mee deden.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.