Trevor Foley en Ellie Salthouse winnen Ironman 70.3 Boulder: Belgische Valerie Barthelemy derde

ZATERDAG – Boulder is niet alleen het trainingsmekka voor atleten wereldwijd, er wordt ook jaarlijks een Ironman 70.3 gehouden. Zaterdag was het de zevende race in de IM Pro Series. Aan de voet van de Rocky Mountains won Trevor Foley in 3.33.36 uur. Hij zette tevens een fietsparcoursrecord neer (1.51). In de vrouwenwedstrijd was het Ellie Salthouse uit Australië, die aan het langste eind trok.

Salthouse was er lang niet zeker van  dat ze zou winnen. ,,Ik voelde me beroerd vanaf het startschot en miste de kopgroep bij het zwemmen. Ook het fietsen was een drama, ik kon mijn voeding niet binnen houden. Pas langzaam maar zeker kwam ik dichterbij Sif, die ik pas in de laatste kilometer achterhaalde.”

Taylor Foley had een goed zwemnummer. ,,Ik verloor niet veel op de snelle jongens. Op de fiets ben ik blijven rouleren. Voelde me niet geweldig, ook niet slecht. Bleef gewoon gaan. Het is goed uitgepakt.” Trevor Foley schuift 36 plaatsen op in de PTO-rankings.

Trevor Foley liet zijn altijd hard lopende landgenoot Matt Hanson drie minuten achter zich. Hanson zwom goed, maar verloor zeven minuten op Foley bij het fietsen. De derde plaats ging naar de snelste zwemmer Sam Appleton uit Australie. Daarna volgden de Zuidafrikaan Nicholas Quenet en de Amerikaan Colin Szuch. Met zijn zege verdiende Foley 7500 dollar.

Eenzelfde bedrag uiteraard voor Ellie Salthouse. Ze won in 4.06.12 uur. Lang leek de Deense Sif Bendix Madsen op weg naar victorie, op het laatste kwam ze 35 seconden tekort. Knappe race ook van Valerie Barthelemy. De Belgische is haar selectieplaats bij de Belgian Hammers kwijt en richt zich nu op langere afstanden. Vrijwel de hele race trok ze samen op met de nummer vier Jodie Stimpson. Erika Ackerlund uit Amerika was vijfde. Aan de race deden 87 pro’s mee, geen Nederlanders. Wel bij de agegroupers, zoals Roderick van Zuylen. Overigens woonachtig in Boulder. In totaal 1885 atleten aan de start.

ZATERDAG 8 JUNI: IRONMAN 70.3 BOULDER (USA)
M:
116.Roderick van Zuylen 4.34.14 (11e M35)
V:
209.Loes Meinema 6.12.35 (35e F35)

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.