Bas Tietema en Josse Wester deden in de Biesbosch hun eerste triathlon en uiteraard maakten ze daar een YouTube-video van.

MAANDAG – In de wielerwereld weten ze dat Bas Tietema behalve hard kan fietsen, ook een fameus YouTuber is. Spannende entertainment maken over de Tour de France. Met dat idee in het achterhoofd kwam hij bij Devin van der Wiel en Josse Wester uit om met een busje naar Frankrijk te rijden en op hun YouTube-kanaal opdrachten uit te voeren, die de kijkers verzonnen. Een ervan was bijvoorbeeld 100 pizza’s bezorgen aan alle Tourrenners. De Tour de Tietema was geboren.

We zijn weer wat verder in de tijd en er volgden battles tussen de mannen. Eerst baanwielrennen en vervolgens hebben Bas en Josse hebben inmiddels nog een sport ontdekt. Triathlon. Ze deden mee aan de Biesbosch triathlon bij Dordrecht en werden door voor klaargestoomd door Move The Limit-coach/motivator Marcel Gierman. Het is de twee niet tegengevallen en zoals Mathieu van der Poel al eens riep bij een X-aantal likes een Ironman te zullen doen (iets waar hij overigens al lang weer van terug gekomen is), deed Bas min of meer de belofte bij 25.000 likes ook een Ironman te doen.

Afijn, kijk maar hoe ze het er vanaf brachten. Wordt hopelijk vervolgd. De Belgen hebben Avrerage Rob en Arno the Kid, wij hebben Bas en Josse. Nooit verkeerd voor een stukje extra publiciteit. Geniet mee van het hilarische filmpje en de race.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.