Registraties resterende IRONMAN-wedstrijden in Nederland openen vandaag

Het zal dringen geblazen zijn en onderstaand bericht zal voor de echte liefhebbers overbodige informatie zijn. Maar voor wie vandaag niet op scherp zit bij de laptop, toch even onderstaande info van de twee Ironman-races in ons land.

 

De registraties voor de IRONMAN 70.3 Westfriesland (27 juni), IRONMAN 5150 Westfriesland (25 – 26 juni) en de IRONMAN 5150 Maastricht – Limburg (30 – 31 juli) openen vandaag om 14:00 uur hun spreekwoordelijke deuren voor atleten die nog geen plek hebben bemachtigd.

Organisator Vincent van der Stouwe van Extra Leisure is blij met de opening van de wedstrijden. ,,Na het bewogen jaar dat we achter de rug hebben, is het voor iedereen een opluchting dat er licht aan het einde van de tunnel te zien is. Niet alleen wij, maar juist de atleten zijn blij als er straks weer geracet kan worden.”

Voor de IRONMAN 70.3 Westfriesland en de IRONMAN 5150 Westfriesland zijn een gelimiteerd aantal plekken beschikbaar. Wedstrijddirecteur Rob Frambach licht toe: ,,Gezien het feit dat we de wedstrijden van afgelopen jaar noodgedwongen moesten verplaatsen, zijn de eerste 2000 startbewijzen vergeven aan atleten die eigenlijk vorig jaar hun prestatie zouden leveren in Westfriesland. Dit houdt in dat er nog weinig plekken beschikbaar zijn, en de wedstrijd naar alle waarschijnlijkheid snel uitverkocht wordt.”

De IRONMAN 70.3 Westfriesland is een halve triatlon, bestaande uit 1900 meter zwemmen, 90 kilometer fietsen en een halve marathon. De wedstrijden die tijdens de IRONMAN 5150 evenementen worden georganiseerd zijn de IRONMAN 5150 (olympische afstand, 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen) en de IRONMAN 4:18:4 (400 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4 kilometer hardlopen).

Meer informatie over de IRONMAN 70.3 Westfriesland is te vinden op www.ironman.com/im703-westriesland, informatie over de IRONMAN 5150 Westfriesland op www.ironman.com/5150-westfriesland en informatie over de IRONMAN 5150 Maastricht – Limburg op www.ironman.com/5150-maastricht-limburg.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.