Samenwerking Z3RoD met Nederland gaat verder: na Trikipedia nu ook NTB – WTJ 1735

MAANDAG – Niet op alle ontwikkelingen heeft de coronacrisis of dito maatregelen invloed gelukkig. Mooi voorbeeld kregen we vandaag met het bericht dat de NTB en Z3RoD een samenwerking aangaan, die doorloopt tot en met de Olympische Spelen van Parijs. Hieronder het verheugende persbericht:

Z3R0D, het Franse triathlonmerk en de Nederlandse Triathlon Bond tekenen een samenwerkingsovereenkomst die per direct ingaat en loopt tot en met de Spelen van 2024 in Parijs. Ook tijdens de Spelen van Tokio zullen de Nederlandse triatleten in race-uniformen van Z3R0D optreden.

Z3R0D biedt expertise in ontwerp en innovatie in textiel en het productieproces met maatwerk voor uniformen voor korte en lange afstanden en voor paratriatleten. De racekleding komt behalve voor de olympische en paralympische selectie ook beschikbaar voor andere atleten die namens de NTB uitgezonden worden naar EK’s en WK’s. Voor agegroupers komt er een webshop waarin zij race-uniformen en trainingskleding kunnen aanschaffen in de intussen bekende stijl van het nationaal team, die zoveel mogelijk gehandhaafd zal worden in de nieuwe kledinglijn. Z3R0D gaat de komende jaren ook de roodwitblauwe kampioenstruien voor de NK’s leveren.

Nederlandse Triathlon Bond

Het partnership is gericht op trainingskleding, racekleding en representatiekleding. Het gerenommeerde Franse merk ondersteunt al tal van andere internationale topatleten.

De reacties van triatlete Rachel, bondscoach Louis en paratriatleet Geert voegen we er aan toe:

Rachel Klamer, in voorbereiding op haar derde Olympische Spelen: “Samenwerken met een partner die ook andere wereldtoppers kleedt, is een prettig vooruitzicht. We hebben de materialen uitvoerig getest en ik ben blij dat we ze nu ook in de races waar het er echt om gaat kunnen gaan gebruiken.”

Louis Delahaije, headcoach van de NTB reageert op het partnership: “Onze ambitie is altijd om het hoogste na te streven. Daarbij past een samenwerking die zowel op de Spelen van Tokio als die van Parijs gericht is, maar ook voorziet in trainingskleding en de mogelijkheden om coaches, atleten uit de opleidingscentra en agegroupers te kleden. Hoe gaaf is het als straks iedereen er tijdens elk groot toernooi mooi gekleed bij loopt in de kleuren van TriathlonNL”

Geert Schipper, tweevoudig Europees kampioen: “De extra moeite die Z3R0D doet om de kleding voor paratriatleten volledig op maat te maken, waardeer ik zeer. Lichaamsbouwverschillen en de specifieke bewegingen van handbiken en wheelen stellen andere eisen aan race- en trainingskleding. Een partner die daarin investeert neemt ook met niets minder dan het beste genoegen en dat is een goede match met de ambities van onze selectie.”

Tot z0ver het persbericht wat we van ons bondsburo ontvingen. Tja en een beetje gedeelde trots hebben we bij Trikipedia ook, Z3RoD Nederland is immers ook media-partner van Trikipedia. Logisch dat we onze contactman Olivier Cardoen om een reactie vroegen. Die hebben we bij deze:

Z3R0D NEDERLAND: een betere start voor 2021 kunnen we als officiële verdeler voor Nederland niet dromen. We zijn enorm verheugd en trost om te kunnen bevestigen dat Z3R0D een akkoord heeft bereikt met de bond. Dit is een kick-off voor ons merk in Nederland. Naast de bond trachten we natuurlijk elke competitieve en recreatieve atleet te bereiken in onze sport. Z3R0D biedt zowel zwem-, training, wedstrijd als lifestyle kledij aan exclusief voor triatlon, duatlon en swimrun. Op onze Nederlandstalige webshop zerod.nl kunt u alle producten en informatie terugvinden. De NTB verenigingen kunnen ons contacteren voor een samenwerking en gepersonaliseerde club-kledij.

Mooie ontwikkelingen, we kunnen niet anders zeggen. Zelfs als we een seizoen vol onzekerheden hebben, is dit een hele mooie opsteker.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.