Giraffe is de haas voor trainende Tom Oosterdijk in de woestijn: Dikkertje Dap in Dubai

DONDERDAG – Het is eigenlijk een beeld voor onze jaarlijkse Dieren-triathlondag begin oktober, maar om actueel te blijven delen we het nu al. Tom Oosterdijk is, zoals we eerder schreven in Dubai om langs ‘Arabische weg’ naar de Verenigde Staten te kunnen om daar te trainen en wedstrijden te doen. Helaas loopt zijn plan voor Ironman Texas in duigen, die wedstrijd gaat ergens in oktober pas door.

Tom laat er zijn trainingen niet door versloffen, zo zagen we hem vandaag in dit bijzondere filmpje waarin een giraffe langs de weg even als ‘haas’ fungeert. Een beeld wat je in ons land hooguit in de Beekse Bergen zou kunnen nabootsen. Nu zijn eerste hoofddoel van het jaar wegvalt, richt hij zich op plan B namelijk de Ironman 70.3 van Texas op 11 april en een week later de Ironman 70.3 van Florida. Die laatste lijkt een zekerheid, want vrijwel alle wedstrijden in Florida gaan door. ,,De halve afstand is wel niet mijn ding, maar ik wil zo veel mogelijk wedstrijdervaring opdoen. En twee halves is samen ook een hele” aldus Tom die nog enkele weken in de Verenigde Arabische Emiraten blijft en op 1 april een vlucht neemt richting Texas USA.

Het filmpje hier over zetten lukt niet, dan maar een still uit het filmpje, met – op de rug gezien links lopend – Tom. Even lijkt de langnek geschrokken van twee naderende triatleten, maar vervolgens huppelt het beest vrolijk voor het rennende duo uit om vervolgens aan de andere kant van de weg weer ‘uit te lopen’. Met de lange stelten maakt de giraffe toch wel meters.

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.