Ook dit jaar nog geen 36e editie Triathlon Holten; topwedstrijd gecanceld – WTJ 1801

DINSDAG – Voor het tweede opeenvolgende jaar is de triathlon van Holten van de kalender gehaald. Noodgedwongen, omdat het coronavirus nog altijd niet onder controle is. De wedstrijd stond gepland op zaterdag 3 juli. De Overijsselse organisatie had zowel de Premium Cup als Junior Cup races in huis gehaald, zoals de laatste jaren gebruikelijk.

Het bericht komt nog niet vanuit de organisatie zelf, maar Europe Triathlon heeft het op haar socials bekend gemaakt. Een enorme teleurstelling van een van ’s lands grootste triathlons. Internationaal zeer gerespecteerd en regionaal een volksfeest zonder weerga. Reacties op het cancellen van Holten volgen uiteraard later.

De race in het Poolse Olsztyn wordt met drie weken uitgesteld. De Baltische kampioenschappen worden verplaatst van Minsk naar Estland.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.