Reacties van Sarissa en Marlene na Challenge Gran Canaria

Sarissa de Vries; Ik kan het nog niet geloven

Ongeloof en emotie ,dat is wat ik tref als ik Sarissa aan de telefoon spreek. Vorige week nog zei ze ; hou mij een beetje low profile in jullie berichtgeving en nu een tweede plaats tussen Nicola Spirig en Lisa Norden.
“Ik voelde me heel goed, we zijn hier al anderhalve week, maar dit had ik absoluut niet verwacht. In zo’n sterk deelnemersveld tweede tussen Spirig en Norden. Toen ik op het podium stond vroeg ik mezelf af, wat doe ik hier en kreeg overal kippenvel.
Met het zwemmen heb ik even geprobeerd Perez bij te houden, maar die was echt te sterk. Bij de eerste boei werd ik ingehaald en bij die dame ben ik aangehaakt, bij de Australian exit bleek dat Spirig te zijn. We hadden een kleine voorsprong en dat bleef zo. Het was een lange run naar de fietsen; bergop en in wetsuit. Als derde sprong ik op de fiets. Vrij vlot had ik Perez ingehaald en zelfs Spirig nog even. Mijn  tijdritfiets gaf even iets meer voordeel dan haar normale fiets. In de klim kwam ze vervolgens zo hard voorbij dat ik mijn eigen tempo ben gaan rijden. Na 1 volle ronde haalde Lisa Norden me in en ben ik op gepaste afstand haar gaan volgen. Mijn bochtentechniek is niet zo goed en op deze manier kon ik haar mooi volgen. In de derde ronde voelde ik dat het wat langzamer ging bij Lisa en was het mijn beurt om haar te passeren. Vervolgens heeft Lisa Norden de rest van het fietsen achter mij gezeten. Dat bracht wel gedachtes naar boven of ik mezelf niet over de kop aan het fietsen was, immers de Zweeds kampioene tijdrijden en nummer twee van de Spelen volgde mij! Maar mijn hartslag en powermeter gaven goede waarden aan en ik voelde me goed.
Ik begon het lopen met het idee maar kijken hoe lang ik Norden kan bijhouden. Ik moest door de wissel eerst een gaatje dichten en heb vervolgens de eerste van de twee ronden vlak achter haar gelopen. Omdat ik me goed voelde ben ik gaan versnellen en kon naar een voorsprong van 30 seconden gaan. Die dertig seconden bleef het in de tweede ronde. Weliswaar moest ik voor mijn gevoel steeds blijven versnellen (je hebt immers Lisa Norden op je hielen) maar ik kon het volhouden, Het was heel zwaar, ook al door de warmte, maar het lukte! Een tweede plaats tussen Nicola Spirig en Lisa Norden in! Ik kan het nog niet geloven!!!”

Marlene de Boer, overall winnares agegroep race:
“Ik ben echt heel blij, niet alleen met de winst, maar ook met het feit dat we in dit paradijsje mogen racen.
Het ging echt geweldig goed en ik voelde me ook heel sterk. Gelukkig kon ik voorin het veld van start gaan.
Het fietsen is prachtig hier, mooi op en neer gaand parcours en ook behoorlijk technisch, ik heb er van genoten.
Het lopen was zwaar, vooral door de temperatuur. Op het laatst dachten we dat er toch iemand redelijk dicht achter me zat en leek ik te moeten knokken voor de overwinning. Achteraf bleek dat de tweede agegroepdame op ruime achterstand binnen kwam. In het totale vrouwenveld een 11e tijd!
Mijn finishfoto zal niet de mooiste zijn, aangezien ik twijfelde of ik nog ergens een lusje moest maken.
De winst is binnen, ik zit nu toch wel een beetje oververhit te genieten in de schaduw samen met coach Yvonne; Ik ben echt heel blij!

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.