Maarten van der Weijden en Kú Cycle starten samenwerking

Maarten van der Weijden en Kú Cycle kondigen vandaag een meerjarige samenwerking aan. Naast het beschikbaar stellen van de Kú TF1, zal de samenwerking zich focussen op het leveren van all-round technische support rondom het fietssegment van Maarten’s triatlon evenementen in de nabije toekomst en donatie support voor de Maarten van der Weijden Foundation.

Maarten van der Weijden, in Nederland alom bekend, won in 2008 een gouden medaille op de 10 kilometer open water zwemmen tijdens de Olympische spelen in Beijing. In 2019 verrichte Maarten opnieuw een heldendaad door de route van de Friese Elfstedentocht succesvol zwemmend af te leggen voor het goede doel. Een zwemtocht van circa 200 km.

In juli 2017 richtte Maarten een stichting op, de Maarten van der Weijden Foundation. Met deze Foundation hoopt Maarten het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren. Elke gedoneerde euro gaat rechtstreeks, voor de volle 100%, dus zonder aftrek van kosten, naar kankeronderzoek. De Maarten van der Weijden Foundation financiert kanker gerelateerde onderzoeken en projecten, door middel van donaties. Tot op heden heeft de Maarten van der Weijden Foundation meer dan €12 miljoen aan donaties ontvangen en besteed aan 31 onderzoeken en projecten geselecteerd via de Medische Adviesraad van de Foundation.

In 2020 besloot Maarten een nieuw sportieve uitdaging aan te gaan, namelijk het combineren van zwemmen, fietsen en lopen. Ofwel: een triatlon. Vanwege de COVID restricties in 2020 organiseerde Maarten een ThuisTriathlon op 9 januari 2021. In zijn eigen woning en tuin besloot hij een klassieke lange-afstand-triatlon (ook wel bekend als de Ironman-afstand) af te leggen. Dat betekent 3.8 km zwemmen, 180 km fietsen en 42.2 km lopen. Maarten volbracht dit evenement met succes en het begin van een heel nieuw doel was het resultaat. Voor 2021 en 2022 heeft Maarten diverse triatlon events gepland met als doel opnieuw donaties op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation.

Maarten heeft veel ervaring met zwemmen en is volledig vertrouwd met het selecteren van de beste technologische materialen die daarvoor benodigd zijn. Met het fietsen en lopen van zeer lange afstanden bevindt hij zich echter op voor hem nog onbekend terrein. In januari 2021 kwam Maarten in contact met Kú Cycle; een innovatief fietsenmerk dat zich specialiseert in het ontwerpen en bouwen van unieke triatlon fietsen gebaseerd op diverse technologieën uit de Formule 1.

Het jonge bedrijf bouwt triatlon fietsen op maat voor elke klant nadat een bike fit sessie heeft plaatsgevonden bij een geautoriseerde fitter. Dit is een proces dat zich nog niet eerder voordeed in deze sector. Het eerste model, de Kú TF1 gelanceerd eind 2020, is een innovatieve lange afstand triatlon fiets die door meerdere onafhankelijke instanties wordt beschouwd als één van de snelste triatlon fietsen op dit moment.

 

Na een professionele bike fit verricht met Maarten in februari van dit jaar, ontving hij begin april zijn volledig persoonlijke Kú TF1 in Fryslan ontwerp en startte een testperiode om de capaciteiten van de TF1 in het echte leven te ervaren.

Maarten van der Weijden over zijn ervaringen met de Kú TF1 en Kú Cycle als bedrijf “Als sporter ben ik altijd op zoek naar de meest ambitieuze doelstellingen. Dan zoek je partners die ook de grens opzoeken van wat mogelijk is. Kú Cycle heeft alles uit de kast gehaald om de Kú TF1 zo aerodynamisch mogelijk te maken. Ik ben dankbaar dat ik met Kú Cycle mijn triatlon ambities mag waarmaken.”

Kú Cycle CEO Alex Bok over de samenwerking met Maarten van der Weijden “Wij zijn oprecht trots om de komende jaren met Maarten samen te werken. Maarten in één woord is: uniek. Maarten ziet sport als een middel om zich samen met de Maarten van der Weijden Foundation in te zetten voor kankeronderzoek. Maarten zijn sportieve doelen als ook de missie van de Maarten van der Weijden Foundation zijn onvoorstelbaar inspirerend! Als jonge onderneming hopen wij Maarten de komende jaren te voorzien van zijn fiets en triatlon expertise om op die manier uiteindelijk een bijdrage te kunnen leveren aan Maarten zijn missie; het leven van voormalige, huidige en toekomstige kankerpatiënten te verbeteren.”

Maarten van der Weijden zal spoedig te bewonderen zijn op de Kú TF1 om geld op te halen voor kankeronderzoek.

https://youtu.be/L2gssTD7VDc

Kú Cycle Press release May -2021 – Maarten van der Weijden

 

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.