Maya’s fiets is terecht; Sportcommentator in Kika-Extreme; Thys Wind in IM 70.3; Cairns – WTJ 1887

WOENSDAG – Hij is terecht. De fiets, die Maya Kingma richting Olympische roem mag gaan brengen, is terug. Met een vertraging van drie dagen arriveerde haar fietskoffer met daarin de snelle tweewieler dan toch in Zuid-Limburg. Opluchting alom bij Maya, vrienden, familie, ja eigenlijk heel TriathlonNL. Niet dat er geen andere fiets klaar stond, want Specialized had een leenexemplaar voor de Leeds-winnares gereed staan. Die moest dan maar mee naar de Franse hoogtestage. Maar het is niet nodig. ‘KarenJane35’ is de reddende engel, in zoverre dat zij hemel en aarde bewogen heeft om de fiets terug te vinden en onmiddellijk naar Nederland te sturen. Hulde aan deze Franse advocate en triathlonfan

Vincent Schildkamp in Kika Extreme Challenge voor Westfriesland

We hebben hier al vaker deelnemende triatleten aan de KiKa Extreme Challenge gepresenteerd. Het mooie is dat ze allemaal hun eigen verhaal hebben. De ene is bekender dan de andere. Wie ook meedoet is de Haagse sportcommentator Vincent Schildkamp. De 46-jarige presentator bij ESPN (sinds 2013) traint volop voor zijn eerste (halve) triathlon op 26 september de Ironman 70.3 West-Friesland. Solo doet Vincent er al eentje solo op hetzelfde parcours in en rond Hoorn. Vincent en alle andere triatleten uit het KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) zijn te volgen en te ondersteunen via de site www.kikextreme.nl/steun

Bijna een jaar geleden vatte Schildkamp het plan op en kort daarna is hij met trainen begonnen. In De Mirandabad zwemmen, in Limburg fietsen en in de Haagse duinen lopen. De kilootjes vlogen eraf en inmiddels ligt de man achter de microfoon al lekker op koers voor Ironman 70.3 West-Friesland. Succes alvast collega!

Nog wat nabranders van wedstrijden uit afgelopen weekend

De Ironman 70.3 Cairns liep parallel met de hele afstand, waarvan we trouwens nog willen vermelden dat niet alleen Martin Sprong een Hawaii-slot heeft bemachtigd maar ook Rob Pouw, dankzij zijn achtste plaats M35. Maar wat voor Martin geldt, geldt ook voor Rob: de expats kunnen Australië niet uit. Nu niet en waarschijnlijk ook in oktober nog niet. Dus geen loon naar werken voor beide Nederlanders uit de top veertig van de Ironman.

Ironman 70.3 Cairns

De 70.3 werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Matt Kerr. In het hol van de leeuw klopte hij de Australiërs Jason Hamilton en Rob Dendle. Grote verschillen, want Kerr bleef ze 16, respectievelijk 20 minuten voor. Romy Wolstencroft was snelste vrouw. Ellen Guiney volgde op plaats twee en Lesley West als derde. Twee Nederlanders op deze afstand. Leon Acda werd 13e M45 en Ellen Meelkop klasseerde zich als 15e F35.

124.Leon Acda 5.15.04
V:
114.Ellen Meelkop 6.03.52

Thys Wind negende in IM 70.3 Virginia’s Blue Ridge

De laatste van de vijf (70.3) Ironmans, die afgelopen weekend doorgingen was de tweede editie van de race in Virginia’s Blue Ridge te Roanoke, Virginia. Weer een grote voorsprong voor de winnaar van deze agegroup-only race. Matt Schafer won in 4.10, Davis Frease kwam op 4.19 binnen en de nummer drie was eveneens een Amerikaan: Keith Jackson in 4.21 uur. De negende plaats was voor de Nederlandse Amerikaan Thys Wind in 4.42.57 uur. Thys emigreerde in 1987 naar Raleigh, North Carolina. Een tijdlang had hij de Nederlandse nationaliteit nog, inmiddels staat er weer een Amerikaans vlaggetje bij de oud-Hawaiiganger. Verleerd is ie het dus niet. Negende totaal, winnaar M45.

Beste vrouw was na een megaspannende strijd de Amerikaanse Kathryn Buss in 5.00.12 uur. Landgenote Marni Sumbal volgde na twee seconden als tweede. De Litouwse Indre Sabuliunaite finishte in 5.01.23 uur als derde. Ook zij had zich gedurende de race volop in de strijd om de overwinning gemengd.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.