Wij duimen alvast voor Marten van Riel en Mohamad Maso, onze persoonlijke favorieten in de mannenrace van Tokyo – WTJ 1954

ZONDAG – De spanning stijgt nu de Olympische triathlons met rasse schreden dichterbij komen. Voor de mannenrace stellen we ons op achter Marten van Riel. Hij woont hier nog geen 40 kilometer bij me vandaan en zijn hoofdsponsor Toyo Tires heeft haar Benelux-hoofdkantoor in Oud Gastel. Het bedrijf is van origine Japans dus de connecties met Tokyo zijn groot. Van de directie zijn ook mensen aanwezig op het triathlonparcours vanavond (Nederlandse tijd). Grappig is wel dat we nu voor een Belg zijn met voldoende Nederlandse connecties en dat het straks met Mathieu van der Poel net andersom is. Mathieu is geboren en getogen bij onze zuiderburen (woont ook amper 40 kilometer van Gastel trouwens), maar komt gelukkig wel uit voor TeamNL.

Laten we hopen dat het hem beter vergaat dan de vrouwen vanochtend in de wegwedstrijd. Anna Kiesenhofer verraste vriend en vijand door er snel tussenuit te knijpen en uit de greep te blijven van de achtervolgers. Ze deed slechts twee wedstrijdjes dit seizoen, studeert wiskunde, is 30 jaar. Het zegt allemaal vrij weinig in topsport. Met name op de Olympische Spelen komen dergelijke verrassingen nog al eens voor. Dus ook de voorspellingen voor triathlon…het blijft altijd afwachten hoe het in de praktijk uitpakt. Annemieke van Vleuten redde de vaderlandse eer met zilver, brons ging naar de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Marianne Vos en Anna van der Breggen werden respectievelijk vijfde en 15e in hun laatste Olympische wegwedstrijd. Demi Vollering maakte het Oranje-kwartet compleet op plaats 25. Hopelijk zien we over drie jaar ook Shirin van Anrooij schitteren op de Spelen van Parijs.

Onze tweede persoonlijk favoriet bij de mannen vanavond is natuurlijk Mohamad Masoo. Het is voor hem een feest om erbij te zijn en wat een emotioneel weerziens was dat met zijn broer op de openingsceremonie vrijdag. Het zal Mo ongetwijfeld inspireren tot een grootse prestatie vanavond. Wij duimen er alvast voor.

Intussen is in Huizen bij de Tri Series een interessant duel gaande tussen lange afstandsman Evert Scheltinga en Nederlands beloftenkampioen Ian Pennekamp. Ook daarover in de loop van de avond nog een bericht.

Vanavond gaan we met een liveblog de race hier volgen.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.