IRONMAN Maastricht – Limburg, de hele terug in 2022, het volledige programma uitgelicht!

Natuurlijk komen we de komende dagen nog terug op de wedstrijden van afgelopen weekend in de inhaalrace van het actuele nieuws. De verschillende rollen afgelopen weekend en een vakantie veroorzaken een kleine vertraging in de nieuwsfeiten op triathlongebied. Via onze Facebookpagina konden we het bijzondere nieuws van de terugkeer van de hele in Maastricht al live delen. De goede samenwerking met het organisatieteam geeft ons  meer inzicht in de plannen voor het eerste weekend van augustus 2022.

De inschrijving voor IRONMAN Maastricht-Limburg 2022 is vanmiddag om 16:00 uur geopend en inmiddels hebben een paar honderd atleten zich al ingeschreven.

 

Een ander zwemparcours, stroomafwaards waardoor er meer zekerheid gegarandeerd is dat het zwemmen gewoon kan door gaan, Een 90 kilometer fietsparcours, niet meer door 3 landen maar helemaal door Nederland, deels over het parcours van de Amstel Gold Race,
EN 100% zeker hetzelfde magische loopparcours, dwars door het centrum van Maastricht, omzoomd met duizenden fans en finish op de Markt in het  kolkende stadion.

Tijdens de persconferentie maakte Rob Frambach namens Extra Leisure als organisator van IRONMAN Nederland het beoogde programma bekend, hetgeen we graag met onze lezers  in detail delen (programmaoverzicht onderaan dit artikel).

Op donderdag de opening van het IRONMAN dorp, de start van de registratie en een parcoursverkenning van de 90 kilometer fietsroute.

Vrijdag staat voor de bike check-in en de briefing van de Ironman 70.3 en IRONkids race. Natuurlijk is het dan ook mogelijk om een bezoek te brengen aan de expo en jezelf te registreren voor de diverse races.

Zaterdag is het tijd voor IRONMAN 70.3 en Bike Check-In IRONMAN.

Zondag gaat Maastricht weer helemaal los op de traditionele IRONMAN afstand. De ultieme wens van de organisatie is om zowel een PRO men als een Pro women race te realiseren, naast de  agegroep race, echter daarover is nog geen 100% duidelijkheid.

Dat het opnieuw een enorm triathlonfeest zal worden in Maastricht bleek afgelopen weekend wel weer tijdens het Multisportfestival en de IRONMAN 70.3 Maastricht Limburg.

Alle info vind je hier

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.