Norseman en Thor Beach triathlon; twee enorm uitdagende triathlons – winst voor Carin van Haren

Zowel de Norseman en de Thor Beach Triathlon staan bekend als één van de zwaarste uitdagingen op triathlon gebied. Beiden werden vandaag gehouden

De Norseman heeft de finish liggen op de Gaustatoppen en slechts zij die die finishen op die top krijgen het legendarische “black shirt”. Het werd een Noorse aangelegenheid wat betreft de podia. Jon Saeveras Breivold bij de mannen ( 10:21:47) en Julie Aspestetten (12:19:18). De enige Nederlandse man aan de start, waarvoor je ingeloot moet worden, was Theo Lakerveld. Theo finishte in 14:31:43.

Bij de dames de Nederlandse finishte Heleen de Hooge – bij de Vaate als 7e in 14:39:22. Beide Nederlanders kregen het beroemde zwarte t-shirt.

Thor Beach Triathlon

 

De overwinning ging naar Carin van Haren, inclusief 3 lekke banden, finishte zij in een tijd van 14:22:44 in deze extreme triathlon. Bij de mannen de winst voor de Deen Fabian Rind (10:45:55).
Twee Nederlanders in de top 10; Wouter Fietsma 7e (12:57:17), Peter de Waal 10e (13:49:51)

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.