Het triathlonweekend in vogelvlucht

Patrik Nilsson (SWE) wint Europese titel in IM Frankfurt.
Langzaam maar zeker hengelde Nilsson de koploper Hogenhaug binnen tijdens het tweede deel van de marathon. Eerst zij aan zij lopend met Mcnamee (GBR), maar een splijtende versnelling was voldoende om deze achter te laten en op kilometer 37 haalde hij de Deense koploper Hogenhaug in.
Winst en een Kona slot voor de Zweed Patrik Nilsson een tweede plaats voor de volhouder Kristian Hogenhaug, brons voor de Brit David Mcnamee.
Pieter Heemeryck (BEL) zocht lang de aanval tijdens het fietsen, kreeg het moeilijk in het eerste deel van de marathon, maar vond zijn tweede adem. Op een vierde plaats legde hij beslag op het derde slot voor Kona (Hogenhaug al in bezit van slot)
1 Patrik Nilsson SWE 7:59:21
2 Kristian Hogenhaug DEN 8:00:18
3 David Mcnamee GBR 8:02:29

4 Pieter Heemeryck BEL 8:07:11

Succes ook voor Han Peter Lucas met een tweede plaats bij de H40 in 9:09:17 en Evelien Ruijters als 5e in D35; 10:34:50

Natuurlijk zal Wim in zijn WTJ alle Nederlandse finishers in Finland en Frankfurt later deze week benoemen.

EK IRONMAN FINLAND; Laura Philip
Via onze Facebookpagina deden we al verslag van het EK voor vrouwen in Finland. Het leverde in ieder geval twee Kona tickets op voor overall agegroep winnares Marlene de Boer en zilveren Nelleke Balde.

Laura Philip (GER) Europees Kampioene Ironman Finland, tweede plaats Jocelyn McCauley (USA), derde Imogen Simmonds (SUI), 4e Tina Pohjalainen, 5 Heini Hartikainen, beiden uit Finland, Lenny Ramsey finishte als 11e PRO en dus 12e overall.
Marlene de Boer wint agegroeprace overall IM Finland in haar debuut op de lange afstand. Met haar tijd van 9:21:19 is ze tussen de Pro’s de 7e finisher.

Nelleke Balde prachtig tweede in agegroep F35 Ironman Finland, inclusief 1 minuut straftijd,  met miniem verschil ten opzichte van nummer 1 Sanna Paavilainen (FIN) – 40 seconden.

Embrunman

Een van de aller zwaarste hele triathlons ter wereld is de Embrunman.
Een nieuwe recordtijd is daar tekenend voor: 9:28:18! De Fransman Leon Chevalier tekent voor de winst.
De uitslag vind je hier 


Bij de dames de winst voor de Australische Carrie Lester in 11:06:23.
Eredivisie Duin

foto Christie Brouwer

Bij de vrouwen in de Eredivisie vandaag de winst voor TVA Almere bij de Duin triathlon, bij de mannen Oceanus Alsmeer.

foto Christie Brouwer
WTCS Montreal vrouwen

In drie ronden in een afvalrace werd het veld teruggebracht van 30, naar 20 en tenslotte 10 voor de finale. Opmerkelijk het verkeerd opstappen en val van de  Italiaanse Betto (nummer 7 van de OS), waardoor ze de tweede ronde mistte. In de tweede eliminatieronde vormde zich een groep van 8, met daarin alle favorieten. Taylor Knibb was in de eerste twee races de dame die de aanval koos, maar voor het looponderdeel in de tweede race konden de 8 relatief rustig uitlopen. Daar achter waren het Stanford en van der Kaay, die in de top 10  een plaats hadden gevonden.

De finale dus met Stanford, van der Kaay, Zaferes, Spivey, Knibb, Lindeman, Duffy , Coldwell, Periault en Steinhauser. Tussen de races door slechts een kwartiertje om opnieuw alles in orde te maken.

De finale werd de slechtste zwemproef van Taylor Knibb, maar zaken werden snel hersteld tijdens de eerste meters van het fietsen. De groep van 10 kwam heel even samen. Onder aanvallende acties van Knibb kwam er een trio op kop: Duffy, Spivey en Knibb.  Indrukwekkend wat Knibb allemaal liet zien deze races. Wellicht een soort wraakactie van haar na haar overwinning in Yokohama en niet gekozen worden voor het Olympische team van USA.

Spivey trok de sprint aan in het begin van de run, Knibb volgde en Duffy moest een gaatje laten. Na 400 meter de drie weer bij elkaar. Maar dan was daar de Olympische Kampioene Duffy. Met nog 1 ronde te gaan pakte ze enkele meters. En die stond ze niet meer af.
Winst dus voor Flora Duffy, tweede plaats voor Taylor Knibb en de derde positie  naar Taylor Spivey.

Bij de mannen een 1,2,3 voor de Fransen.
Het werd een tactische race in de finale, die pas echt ontspon op 500 meter van de finish. Een clean sweep voor de Fransen.

Winst voor Kirsten

Kirsten Nuyes wint de wedstrijd in Wuustwezel.

Het is in vogelvlucht een beperkt overzicht van de wedstrijden dit weekend. Collega Wim kennende graaft hij zich, na zijn vakantie, deze week dieper in al die bijzonderheden van alles wat er gebeurde dit weekend en meer.

 

 

 

Ruud de Haan

Ruim dertig jaar geleden aangestoken met het triathlonvirus. Als super-recreant races gedaan en door toedoen van Mels de Kievit aan de micro beland en die nooit meer los gelaten. Samen met maatje Wim van den Broek zo veel meer dan 1000 wedstrijden als speaker gedaan. Zo af en toe actief voor Eurosport als commentator bij triathlons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.