Eerste reacties op het niet doorgaan van WK Ironman Hawaii: Nelleke, Marlene, Franck en Tessa….

VRIJDAG – Natuurlijk lokt het wederom afgeblazen WK Ironman op Hawaii vele reacties uit bij met name atleten, die zich gekwalificeerd hadden. Wij verzamelen ze her en der ook en plaatsen ze hieronder. Aanvullingen zijn dus welkom. We spraken in eerste instantie met de twee triatletes, die zich afgelopen weekend wisten te kwalificeren voor het Walhalla onder de triathlons.

Nelleke Baldé: ,,Ik had me er al op ingesteld, want de geruchten zijn vaak niet voor niets. Persoonlijk vind ik alles beter dan het op te moeten schuiven naar 2023 of verder wat eerst het geval zou zijn. Wel fijn dat het nu een eerlijk kampioenschap wordt en niet alleen een van Amerikanen.” Met een grote lach besluit ze: ,,Hebben we weer wat te doen deze winter op de Taxc.”

Marlene de Boer: ,,Ontzettend zuur voor alle pro’s en atleten die al maanden in voorbereiding zijn op dit event. Voor mij, Yvonne en mijn sponsoren is dit echter een geweldige kans om mij zo optimaal voor te bereiden op deze race. Ik kan niet wachten om op Hawaii te racen met de beste agegroupers in de wereld. Ik zal er staan!”

Franck van Graas: ,,Tja, het wordt wel een hele tour zo! We hadden net besloten om via Mexico 🇲🇽 naar Kona Hawaii te gaan…maar die plannen kunnen de prullenbak in… nu even kijken of door trainen naar 5 februari of naar volgend jaar! Mijn gevoel zegt 5 februari, alleen even kijken of dat thuis en werk gaat lukken.”

Ook voor Tessa Kortekaas komt uitstel zeer goed uit en met reden.

Tessa Kortekaas: ,,Ik zat er met smart op te wachten en kon geen beter bericht krijgen want ik ben geblesseerd en heb sinds IM Lanzarote moeite om Terug in het ritme te komen.”

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.