Evert Scheltinga ziet zijn toptijd voortaan bij elk ritje op z’n fiets, dankzij Woest Sport; Marlene wint tijdrit – WTJ 2043

ZATERDAG – Terwijl zijn teamgenoten Daan en Joost zich inspanden op de Ironman 70.3 van Lanzarote, werd Evert Scheltinga aangenaam verrast met een special design op zijn fiets, die hem naar een prachtige 7.49.32 bracht op het WK in Almere. De fiets kreeg de rood-wit-blauwe kleuren als zijnde landskampioen en bovendien staat die prachtige eindtijd in het frame gemonteerd. Niet dat Evert hem ooit zal vergeten overigens en wie weet duikt hij er nog wel eens onder.

Foto: Woest Sport

Design passend voor bescheiden kampioen Evert

De verrassing werd hem aangeboden door Woest Sport. Pr-man Eddy Lamers legt uit dat het bedrijf na de bijzondere prestatie van Evert (nummer vier van de wereld) Woest Sport iets bijzonders wilde doen. ,,In de wielerwereld zie je het al vaker dat er voor kampioenen speciale designs op fietsen wordt gemaakt. Dat wilden we ook aan Evert cadeau geven. Het is een stijlvol design geworden dat past bij het karakter van Evert: een bescheiden kampioen. Ook hebben we zijn Nederlandse besttijd op de lange afstand aangebracht op het frame.”

Het ‘schatje’ van Evert

Evert reageerde uiteraard verrast. Op social media meldde hij: ,,Ik genoot er altijd al van om ‘dit schatje’ mee naar buiten te nemen voor een rit, maar dat zal ik nu nog meer doen. Dank Woest Sport voor deze geweldige verrassing. De tijd 7:49:32 is nog steeds onwerkelijk voor me, maar nu heb ik tijd genoeg om er aan te wennen.” Na 22 jaar ging een maand geleden het oude Nederlands record van Jan van der Marel eindelijk uit de boeken.

Duatleten treffen eindelijk eens mooi weer

In Almere is intussen het Nederlands kampioenschap duathlon begonnen. Eindelijk mogen de duatleten zich ook eens laven aan een heerlijk najaarszonnetje. Waarom duathlons altijd buiten de zomermaanden worden gehouden is ons sowieso een raadsel. Het moet voor Daan de Groot en Ann Schoot Uiterkamp een verademing zijn om na dat zeiknatte WK in Zofingen nu eens in zonovergoten omstandigheden een kampioenswedstrijd te doen. Dat had het ook voor Yvette van Wegen moeten worden nota bene in haar thuiswedstrijd. Naar de Almeerse heeft een pijnlijke dikke enkel, die het lopen verhinderd. ,,Vermoedelijk verzwikt in Zofingen met mijn bevroren koude voeten ( niet gevoeld maar wel een dikke enkel de volgende dag). Helaas. Dus dan maar andere leuke dingen doen dit weekend”, aldus Yvette thuis, proostend met een wijntje vrijdagavond.

Tijdrit Almere voor Marlene de Boer

In de ochtenduren was al wel de tijdrit van Start2Finish. Afstanden 28 of 42 kilometer. Vooral op de lange afstanden veel triatleten. Winst bijvoorbeeld bij de vrouwen voor Marlene de Boer (gisteren nog uitgebreid geportretteerd op Trikipedia). Emma den Besten en Jeanette Smelt-Berghmans stonden naast Marlene op het podium. Ook Nicole Voet deed het op een vijfde plaats niet slechts. Bij de mannen ging de winst naar de Belg Jari Verstraeten. Van de (ex-)triatleten was Cesar Beilo op een zevende plaats de beste, Coen de Wit eindigde tiende.

Verder nog: 15.Tijn Huberts; 18.Roland Besselink; 22.Koos Zut. Vrouwen: 7.Kim van Breda; 8.Lotte van Trigt; 9.Suzanne Brummel; 11.Ingrid Boot-de Groot; 13.Miriam Celie; 16.Remke den Bremer. Op de korte afstand nog een tweede plaats voor Rosalinde Wedzinga.

Op het NK duathlon gaat de strijd voorlopig tussen Daan de Groot, Bram Smit en Robert de Korte en bij de vrouwen tussen Ann Schoot Uiterkamp, Diede Diederiks en Sophie van der Most.

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.