Coaches RTC Brabant reageren op recente ontwikkelingen binnen NTC: hier moet helderheid over komen!

DINSDAG – Sinds afgelopen vrijdag verloopt alle communicatie van NTB en NTC via bondsdirecteur Rembert Groenman. Maar ook die is spaarzaam met zijn uitlatingen en houdt het tot dusverre bij twee statements via de NTB-site. De ene sprak vrijdag van ‘ontzetting’ na het lezen van de verhalen in Trouw. De tweede, gisteren, ging daar nog enigszins op door. Dat het medewerkers, staf en coaches verboden is met de media te praten, is niet ongebruikelijk in crisissituaties. Het is echter koren op de molen van de media, die zullen blijven spitten naar nog meer verhalen, die het daglicht niet kunnen verdragen. Waar rook is, is vuur. Zo ziet een journalist dat.

Toch is vanmiddag een statement uit een andere hoek bij onze redactie binnen gevallen namelijk van het RTC (Regionaal Talentcentrum) Brabant. Zeven triatleten trainen bij dit RTC met dat verschil dat zij niet intern wonen. Uit het statement valt duidelijk op te maken dat RTC en NTC los van elkaar opereren. De drie RTC-trainers distantiëren zich van de in de media beschreven praktijken op het NTC. Hierbij het statement:

Statement
Wij hebben als coaches van het RTC Brabant de recente berichtgeving over het NTC in Sittard gelezen. Hoewel het niet ons RTC betreft doet het ons uiteraard veel. Wij weten niet wat er precies binnen het NTC is gebeurd in recenter en verder verleden. We vinden het belangrijk dat hier helderheid over komt. Wij hechten er aan te benadrukken dat wij ons distantiëren van de beschreven coaching en omgangsvormen zoals die zijn beschreven in de media.
Als de bevindingen daar aanleiding toe geven verwachten wij dat betrokkenen en verantwoordelijken hun conclusies zullen trekken . Ook betrokkenen die niet meer bij de NTB werken dienen als daar aanleiding toe is op hun handelen aangesproken te worden.

Toine van Diessen
Dyanne Verpaalen
Armand van der Smissen

 

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.