Nadere kennismaking met het viermanschap van bestuurlijk NTB – WTJ 2111

VRIJDAG – Nu het hele proces opstappen oud-bestuur, selectieprocedure en vorming nieuw bestuur van de NTB een eerste, belangrijke, fase achter de rug heeft, leek het ons goed de vier nieuwe bestuurders nader te introduceren. We stipten in het eerste bericht woensdag al kort aan om wie het ging en waar we ze van kunnen. Maar inmiddels heeft de Nederlandse Triathlon Bond op haar site uitgebreidere cv’s staan van het kwartet. Die delen we hierbij graag met jullie.

Te beginnen met voorzitter a.i. Alexander Vandevelde. Vervolgens penningmeester a.i. Tony Link, secretaris a.i. Walter Pennekamp en bestuurslid a.i. met portefeuille topsport Tjaart Kloosterboer. Alle vier zijn ze actief triatleet (geweest). Bijzonder is trouwens de geografische spreiding van de vier: van Friesland tot Zeeuws-Vlaanderen en van Noord-Limburg tot het Gooi. Maar goed, we zijn tegenwoordig Teams-overleg wel gewend geraakt….

Alexander Vandevelde – 48 jaar
Woonplaats: Milsbeek

Motivatie
Al jaren beleef ik veel plezier aan onze sport en daarin speelt de NTB natuurlijk een belangrijke rol. Toen ik werd benaderd om voor een rol als interim bestuurder voelde dat als een kans om iets terug te doen voor de sport die mij zoveel brengt.

Affiniteit met (triathlon)sport
Op mijn zesde ben ik begonnen met wedstrijdzwemmen, relatief gezien mijn beste onderdeel. Al kan ik ook aardig goed wisselen.  Sinds 2000 beoefen ik onze sport en heb verschillende wedstrijden gedaan tot en met de halve afstand. De hele afstand zit nog in het verschiet.

Ik geniet het meeste van de eerste zwemtochten in open water aan het begin van het seizoen als het water nog kraakhelder is, fietstochten in de Vogezen in mei/juni en van heerlijke lange duurlopen over de heuvels van de St. Jansberg en Mookerheide.

Achtergrond in het werkzame leven
Na mijn studie bedrijfswetenschappen in Nijmegen ben ik aan de slag gegaan in de financiële dienstverlening. Deels als zelfstandig ondernemer en deels als manager bij Delta Lloyd. Van 2007 tot en met 2018 ben ik werkzaam geweest bij GITP als adviseur, manager en directeur a.i.

Sinds augustus 2018 heb ik mijn liefde voor de sport kunnen verbinden met een baan als directeur van de Stichting Zevenheuvelenloop.

Daarnaast ben ik betrokken geweest bij het Mastercoachprogramma van het NOC*NSF als docent op het gebied van o.a. Leiderschap en voer ik nog klussen uit als (team)coach bij verschillende bedrijven.

Als vrijwilliger ben ik vooral actief als voorzitter in het bestuur van TV Cerberus en Team Zevenheuvelen.

Tony Link – 59 jaar
Woonplaats: Breskens

Motivatie
In 2019 heb ik, na ruim 30 jaar, mijn taken binnen de NTB afgerond, omdat binnen het NTB-bestuur, de Financiële Commissie en de Triathlonraad inmiddels voldoende financiële kennis aanwezig was. Nu het bestuur plotseling is afgetreden, ben ik door de Triathlonraad verzocht tijdelijk opnieuw de financiële functie binnen het NTB-bestuur te vervullen. Hierbij is het mijn doelstelling om de NTB financieel gezond te houden totdat er een geschikte opvolger met een financiële achtergrond is gevonden.

Affiniteit met (triathlon)sport
Sportief gezien ligt mijn verleden bij judo, voetbal en atletiek (400 en 800 meter). Van 1983-2000 heb ik ruim 100 triathlons en duathlons gedaan, waaronder 6 keer de Holland Triathlon in Almere. Tegenwoordig beperk ik me tot trimlopen (o.a. sinds 1985 jaarlijks de Dam-tot-Dam loop).

Achtergrond in het werkzame leven
Na 10 jaar accountancy (bij KPMG, afgestudeerd als RA in 1994), 10 jaar als controller, marketing manager en manager inkoop en logistiek (o.a. bij Mediq) en 6 jaar als Group Controller bij Meeús (AEGON) en Corio (vastgoed), ben ik eind 2011 als (financieel) interim manager gestart met mijn eigen bedrijf TLIC. Hierbij heb ik (als Group Controller a.i. of CFO a.i.) opdrachten gedaan bij een aantal beursgenoteerde bedrijven, vooral in het vastgoed en verzekeringen, Momenteel ben ik als COO a.i., werkzaam bij een industrieel bedrijf in België met 10 vestigingen in West-Europa, dat is gespecialiseerd in het thermisch en chemisch reinigen van metalen.

Ervaring binnen de NTB:
In 1986 ben ik mede-grondlegger geweest van TV Het Y in Amsterdam. Bij de NTB ben ik sinds de oprichting in 1987 in commissies, als bondsafgevaardigde en als lid van de Financiële Commissie actief geweest. Van 1997-2007 ben ik penningmeester van de NTB geweest. Van 2011-2019 ben ik lid van de Triathlonraad geweest om de financiële controletaak van de TR te helpen ondersteunen.

Ik woon sinds 10 jaar samen met Petra en heb een zoon, Stefan (1994).

Walter Pennekamp – 57 jaar
Woonplaats: Bussum

Motivatie
Bestuurlijk een bijdrage leveren aan triathlonsport in Nederland om in een korte periode de aanbevelingen van het onderzoeksrapport te implementeren en zo een transparant en veilig fundament te leggen voor een gekozen regulier bestuur.

Hier zal ik immer het lid en de atleet centraal stellen.


Affiniteit met (triathlon)sport
Sinds 2011 actief als LD age grouper, met als hoogtepunten Kona 2014 en Frysman 2017. Daarnaast houd ik altijd van een fysieke uitdaging als het maar met lopen, fietsen en zwemmen te maken heeft.

Achtergrond in het werkzame leven: Zie ook: https://www.linkedin.com/in/walterpennekamp/

Samen met Saskia ben ik sinds 2011 eigenaar van TAG Group, onze eigen coach- en organisatieadvies onderneming.

Werkervaring:

  • Officier Korps Mariniers 1982 – 1998
  • Operationeel Manager Temp Team 1998-2001
  • Operationeel directeur Welzorg 2001 – 2005
  • Mckinney Rogers 2005 – 2010

Vrijwilligerswerk:

  • Voorzitter Mountain Leader Association van het Korps Mariniers
  • Voorzitter stichting West Coast Challenge
  • Zwemtrainer masters van de Otters het Gooi
  • Voormalig bestuurslid Stichting Sail Amsterdam 2010-2014
  • Voormalig Vice-Voorzitter NKBV 2000-2003

Ik ben getrouwd met Saskia en ben vader van Femke, Ian, Nienke en Olav.

Tjaart Kloosterboer
Woonplaats: Heerenveen

Motivatie
Bestuurlijk een bijdrage leveren om de ontstane problemen binnen de triathlon topsport op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Ik durf deze klus, als niet triatleet, aan omdat ik de afgelopen vier jaar als technisch directeur van de Judobond mede vorm heb gegeven aan de (door)ontwikkeling van de talent opleidingsstructuur (talentacademie) en het NTC van de JBN op Papendal. Binnen de opzet van die structuur wordt veel zorg besteed aan de ontwikkeling van talenten tot topsporter, aan studie, aan veiligheid, aan normen en waarden, aan grenzen verleggen en het gevaar van grenzen overschrijden. Kijkend naar de problemen op het NTC in Sittard denk ik dat veel van wat we de laatste jaren op Papendal hebben ontwikkeld bruikbaar is bij een herstructurering van het NTC Triatlon. Belangrijk voor mij daarbij is dat de atleet centraal staat.

Affiniteit met (triathlon)sport
Ik heb mijn hele leven gewerkt in de sport en ik houd van (top)sport. In een ver verleden heb ik drie kwart-triathlons gedaan.

Achtergrond in het werkzame leven
Na de Academie lichamelijke Opvoeding in Groningen heb ik gewerkt als:
• Leraar LO
• Docent aan het CIOS in Heerenveen
• Trainer/Coach van kernploegen van de KNSB
• Directeur van opleidingen binnen het Friesland College
• Directeur van het Huis voor de Sport Groningen
• Interimdirecteur van de KNRB
• Directeur Topsport van de JBN

Daarnaast ben ik gedurende acht jaar bestuurslid topsport geweest van KNSB

Wim van den Broek

Wilde in 1983 iets anders dan alleen hard fietsen, stapte snel over op microfoons uittesten, één van de drijvende krachten achter één van de oudste triatlons: Oud-Gastel, figureert in misdaadseries en mag zich ridder zonder paard noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.